cfr calatori Ministerul Transporturilor si al Infrastructurii


RO EN

Prima pagina / Info utile / Intrebari Frecvente / Transportul bicicletelor si schiurilor

Transportul bicicletelor si schiurilor

       
 1. În cazul trenurilor Interregio, se admit la transport biciclete nedemontabile doar la trenurile care au în compunere tipuri de vagoane cu spaţii interioare mari  care permit acest lucru, în număr limitat stabilit pentru fiecare tip de vagon în parte. 

       Trenurile  Interregio care oferă serviciul de transport pentru călători însoţiţi de bicicletă , le puteţi afla la casele de bilete ale CFR Călători sau consultând Mersul trenurilor de pe site-ul nostru
www.cfrcalatori.ro (trenurile cu vagoane in care se pot transporta si biciclete au la "Servicii" simbolul pentru biciclete).

Pentru călătorii însoţiţi de biciclete, la trenurile cu regim de rezervare se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.
 
 
Pe durata transportului, călătorul va însoţi şi supraveghea bicicleta astfel încât să nu fie afectată siguranţa şi confortul călătorilor.


            La trenurile IR la care exista pictograma corespunzatoare in Mersul Trenurilor de pe site-ul
www.cfrcalatori.ro se pot lua la transport biciclete nedemontabile pentru care se va achita la casele de bilete un tarif de 10 lei


             2.
La trenurile Regio se admit la transport un număr de 4 (patru) biciclete nedemontabile, la clasa a 2-a, pentru care se va achita la casele de bilete un tarif de 5 lei/ bicicletă.
           
 
Atenţie! Călătoria fără bilet pentru bicicletă presupune plata în tren a unui tarif/kg/zonă km (o bicicleta se considera 15 kg) mai mare decat tariful de la casa de bilete !

             3. Pe toate trenurile se pot transporta gratuit biciclete pliabile/demontabile, la clasa 1 şi a 2-a sau schiuri la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mana, in limita spatiului disponibil
 .