cfr calatori Ministerul Transporturilor si al Infrastructurii


RO EN

Prima pagina / Servicii / Bilete CFR online

Bilete CFR online


Bilete CFR Online


Simplu si uşor, evitând aglomerările şi cozile !
 
 
Prin serviciul “Bilete CFR Online”, 7 zile din 7, prin Internet, “CFR Călători” vă facilitează achiziţionarea de bilete CFR la toate trenurile care circulă cu regim de rezervare ( Intercity, InterRegio si Regio Expres) în trafic intern
 
 
Începând cu 30 octombrie 2009 CFR Călători a lansat un nou serviciu “Bilete CFR Online” care se adresează atât utilizatorilor obişnuiţi cât şi agentiilor de turism .
            Prin accesarea şi utilizarea acestui serviciu se pot achiziţiona bilete CFR  în trafic intern prin Internet, cu plata online a acestora.
            Utilizând serviciul “Bilete CFR online” NU mai este necesară prezentarea la ghişeele de vânzare ale CFR Călători, datele  efectuării călătoriei pentru clienţi vor fi transmise pe mail şi vor fi disponibile oricând din profilul propriu al utilizatorului.
 
Obiectivele principale ale serviciului de vânzare online a biletelor CFR sunt să ofere clienţilor CFR Călători în principal următoarele facilităţi:
- confort şi uşurinţă în utilizare
- economie de timp
- disponibilitate maximă
- diversificarea modalităţilor şi a canalelor de distribuție a legitimaţiilor de călătorie
 
CFR Călător îşi rezervă dreptul de a modifica oricând numărul trenurilor, al tipurilor de vagoane şi al ofertelor tarifare puse la dispoziţie pentru vânzarea online.
 
Mai multe detalii privind condiţiile de utilizare ale serviciului “Bilete CFR online” în calitate de utilizator obişnuit se pot obţine prin click aici.
 
            Pentru ca o agentie de turism să devină “distribuitor autorizat” al serviciului “Bilete CFR Online” este necesar ca aceasta să îndeplinească anumite condiţii şi să facă demersurile necesare în acest sens. Pentru a vizualiza condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, paşii ce sunt necesari a fi urmaţi pentru a deveni “distribuitor autorizat” al serviciului “bilete CFR Online” şi extras din modelul de contract standard ce urmează a fi încheiat de către societatea comercială respectivă cu CFR Călători, click aici.
 
Distribuitorilor autorizaţi li se va acorda un comision în funcţie de volumul încasărilor realizat din vânzarea de bilete CFR Online.
 
Pentru agentiile de turism utilizarea serviciului “bilete CFR online” în vederea procurării de bilete CFR pentru clienţii proprii nu presupune costuri suplimentare deoarece:
- operatorii umani implicaţi în activitate nu necesită pregătire şi scolarizare specială
- poate fi utilizat de la orice PC conectat la Internet
- biletele se pot tipări la orice imprimantă, nefiind necesar achiziţionarea de bilete speciale sau echipamente specializate.

Nou! Posibilitatea de modificarea online a biletelor cumparate de pe site
Pentru a veni în sprijinul călătorilor care achiziţionează bilete direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, platforma de vânzări online permite acum schimbarea biletelor deja cumpărate prin utilizarea funcţiei ‚„Modificare date călătorie”.
 
Noua funcţie dă posibilitatea de a schimba data şi ora călătoriei, categoria de tren (IC, IR şi R), clasa de rezervare, precum şi ruta în condițiile în care stațiile de plecare și destinație, numărul călătorilor, categoria de călători și numele acestora de pe biletul inițial rămân neschimbate.
 
Modificarea unui bilet achiziţionat se poate efectua, o singură dată, cu plata diferentelor tarifare calculate conform reglementarilor in vigoare, cu cel puţin 12 ore înainte de plecarea trenului iniţial, pentru trenuri care circulă în intervalul disponibil pentru achiziţionarea unui bilet online (respectiv pentru 30 de zile anticipatie si cel mai tarziu pentru trenuri care au ora de plecare din statia de imbarcare cu 12 ore inainte de ora solicitarii in sistem).
 
După operarea modificării cu achitarea eventualelor diferente tarifare, biletul inițial nu mai este valabil, iar călătorului i se va emite un nou bilet care îi va fi transmis pe adresa de email în format pdf.