[a-][a][a+]
update - Circulaţia trenurilor ca urmare a deraierii unui tren privat de marfă
14-10-2015
 
UPDATE 15 octombrie, preluare comunicat CNCF CFR SA www.cfr.ro

Până la ora 00.00 va fi redeschis un fir de circulaţie, între staţiile Câmpia Turzii – Valea Florilor. Echipele de specialişti feroviari intervin şi la această oră, cu utilaje de mare tonaj, pentru repunerea pe şină a ultimului vagon răsturnat. Urmează lucrările de verificare şi remediere a deranjamentelor produse la linie şi la instalaţiile de siguranţă şi electrificare, astfel încât circulaţia să poată fi reluată pe un fir. Menţionăm faptul că, în paralel cu asigurarea traficului pe un sens de circulaţie, vor continua şi operaţiunile de manevră şi retragere a vagoanelor de pe firul I.UPDATE 14 octombrie, ora 17.00

CFR Călători informează că urmare întreruperii circulaţiei feroviare, în această dimineață, pe secţia Cluj Napoca – Câmpia Turzii din cauza deraierii unor vagoane de marfă între staţiile Valea Florilor – Câmpia Turzii, călătorii sunt preluați de trenuri care circulă pe rute deviate, iar la unele se realizează transbordarea pasagerilor cu mijloace auto.
 
în data de 14/15 octombrie  trenurile vor circula astfel:
 
Oradea
  • Călătorii cu destinația Oradea de la trenul IR 1741 vor circula pe rută deviată, fiind preluați cu trenul IR 1695 București Nord – Craiova  – Timișoara  Nord, apoi, fără debarcare,  vor circula cu un tren suplimentar Timișoara Nord – Arad – Oradea.
  • Călătorii de la Oradea cu destinația București Nord vor circula pe rută deviată, fiind preluați cu trenul IR 1833 Oradea – Arad – Timișoara Nord, iar din Timișoara Nord, fără debarcare, vor fi preluați cu trenul IR 1696 Timișoara  Nord – Craiova – București Nord.
Satu Mare
  • Călătorii cu destinația  Satu Mare vor circula pe rută deviată: București Nord – Ploiești Sud – Suceava – Baia Mare – Satu Mare. Trenul va pleca din București Nord la ora 18.35.
  • Călătorii de la Satu Mare cu destinația București Nord vor circula cu un tren pe rută deviată: Satu Mare – Baia Mare – Suceava – Ploiești Sud – București Nord. Trenul va pleca din Satu Mare la ora 15:43.
Sighetu Marmaței
  • Călătorii cu destinația  Sighetu Marmației vor circula pe rută deviată: București Nord – Ploiești Sud –Suceava – Salva – Sighetu Marmației. Trenul va pleca din București Nord la ora 18.45.
  • Călătorii de la Sighetu Marmației cu destinația București Nord vor circula cu un tren pe rută deviată: Sighetu Marmației – Salva – Suceava – Ploiești Sud – București Nord.  Trenul va pleca din Sighetu Marmației la ora 15:15.
Cluj Napoca
  • Călătorii de la Cluj Napoca cu destinația București Nord vor avea asigurată transbordarea cu mijloace auto între Cluj Napoca și  Câmpia Turzii, iar  între Câmpia Turzii  și București Nord trenul va circula conform graficului obișnuit.
  • Călătorii de la București cu destinația  Cluj Napoca, între București Nord și Câmpia Turzii vor circula cu un tren cu plecare din București Nord la 18:45, iar între Câmpia Turzii și Cluj Napoca vor fi transbordați cu mijloace auto.
Budapesta– Brașov
  • trenurile internaționale CORONA 406 și 407 Brașov – Budapesta vor circula pe parcurs intern pe rută deviată:  Brașov – Ciceu – Deda  – Târgu Mureș – Războieni – Simeria – Arad  – Curtici și retur.
 
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pewww.cfrcalatori.roCFR Călători cere scuze pentru neplăcerile întâmpinate şi mulţumeşte pentru înţelegere.
 
Rugăm pasagerii ca înainte de călătorie, să solicite informaţii despre modificările produse în traficul feroviar la numărul de telefon 021/9521, să se adreseze personalului nostru din stații sau să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro.
 

----------------------------------

Preluare comunicat CNCF CFR SA

14 octombrie 2015, ora 11:00
Cluj: Transbordare auto între Câmpia Turzii şi Valea Florilor
Un vagon din compunerea unui tren marfar a deraiat, în cursul dimineţii, în zona Valea Florilor din apropierea municipiului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, iar trei vagoane încărcate cu motorină s-au răsturnat, traficul feroviar fiind închis pe ambele sensuri de circulaţie.
Pentru a asigura continuitate în circulaţia trenurilor care tranzitează zona respectivă, Regionala CF Cluj a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pentru transbordare între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii, iar pentru navetişti s-au menţinut în grafic garnituri de tren între Cluj şi Boju. De asemenea, menţionăm faptul că trenurile care asigură legătura cu vestul ţării vor circula pe rută deviată prin Cluj-Oradea-Timişoara şi retur.
Anagajaţii feroviari se află la faţa locului şi intervin cu utilaje speciale pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagoanelor.
ISU Cluj a transmis că nu este pericol de explozie în zonă.