cfr calatori Ministerul Transporturilor si al Infrastructurii


RO EN

Prima pagina / Comunicate de presa
home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 145
[a-][a][a+]
Bilete CFR online, noi facilitati
22-09-2014

 

Bucureşti, 21 septembrie 2014

  • Bilete online pt copii, fara plata suplimentului de pat, la vagoane de dormit și cușetă
  • Bilete online pentru transportul bicicletelor

CFR Călători informează că, începând de luni, 22 septembrie 2014, pasagerii au posibilitatea de a cumpăra online si bilete la vagon de dormit/cuşetă pentru  copiii cu vârsta de pana la 10 ani, astfel:

  • ·         fără plata suplimentului de pat în situația în care copilul este însoțit și nu ocupă un loc separat
  • ·         se platește tariful unui singur supliment de pat pentru 2 copii care ocupa împreună un singur pat

Reamintim călătorilor că NU este necesară tipărirea biletului online. Identificarea călătorului în tren are loc în baza unui act de identitate şi a ID-ului biletului electronic pe care călătorii și-l pot nota. 

O altă facilitate pe care platforma online de vânzări bilete o oferă acum pasagerilor este aceea de a achiziționa  ONLINE şi bilete pentru transportul bicicletelor nedemontabile. De asemenea, identificarea în tren a biletului pentru bicicletă se face prin prezentarea ID-ului biletului electronic aferent, iar tariful pentru transportul bicicletei este de 10 lei la trenurile InterRegio. Pentru trenurile Regio, tarfiul este de 5 lei şi se achită numai la casele de bilete.

Menţionăm că o bicicletă nedemontabilă poate fi transportată doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat ptrintr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mersul Trenurilor  şi Cumpără Bilete CFR.

În ceea ce priveşte bicicletele pliabile/demontabile, acestea pot fi transportate gratuit, pe toate trenurile, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil. Informații pe această temă sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro, la rubrica Info utile/ Intrebări Frecvente / Transportul bicicletelor.

Totodată, platforma online de vânzări bilete permite pasagerilor să își personalizeze profilul de utilizator prin reținerea datelor utilizate în mod frecvent, precum trenuri, rute preferate, numele călătorilor. 

*

CFR Călători acordă importante reduceri în funcţie de perioada de anticipaţie cu care este achiziţionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipaţie de 6 zile şi ajung până la 25% pentru anticipaţia de peste 21 de zile. Reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie se cumulează cu reducerea de 5% acordată pentru toate biletele cumpărate online. Pentru celelalte tipuri de reduceri comerciale şi pentru facilităţile de călătorie acordate prin acte normative, călătorii sunt rugaţi să consulte website-ul nostru, www.cfrcalatori.ro, secţiunea Tarife şi Oferte Naţionale

 

CFR Călători mulțumeşte tuturor pasagerilor care își cumpără de fiecare dată bilet de tren!

 

**

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.

 

 

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 145