cfr calatori Ministerul Transporturilor si al Infrastructurii


RO EN

Prima pagina / Comunicate de presa
home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 274
[a-][a][a+]
Moving Art... continuă
07-04-2016

După deja celebra locomotivă Hora, o altă locomotivă este pregătită de continuarea proiectului Moving Art!

Pentru pictarea locomotivei pe care o vrem înfrumuseţată cu o nouă creaţie se va organiza un CONCURS!.

CFR Călători oferă pânza, adică locomotiva, Policolor premiază proiectul câștigător cu 700 de euro și oferă materialele de pictura, iar concursul de creație este organizat de Zaga Brand în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

Locomotiva va pune în mișcare „Trenul Tineretului” în sezonul estival, în cadrul programului Trenurile Soarelui. Tema creației este, de data aceasta, “Pasărea măiastră”, reinterpretată într-o viziune modernă care să transmită atributele tinereții: sa încânte, să întinerească, să dea avânt celei mai "vesele" garnituri de tren care va circula în România.

Legenda Păsării Măiastre

În mitologia românească, pasărea măiastră este considerată regina păsărilor, mesagera zânelor. Ca orice ființă supranaturală înzestrată cu puteri magice, este destul de scumpă la vedere, frumusețea ei unică și lumina celestă pe care o răspândește încântând doar privirea celor cu adevărat privilegiați. Despre cântecul ei se spune că ar întineri orice ascultător.

Pictura de pe locomotivă va însufleți mitul românesc, iar  Pasărea Măiastră va putea fi văzută și plăcută de toată lumea, nemaifiind doar privilegiul unui număr limitat de oameni. Mai mult, în primele sigle ale Căilor Ferate Române, era prezentă conceptual prin simboluri care redau o componentă a vechilor vagoane (suspensia de la roţi).

Concursul pentru proiectul Moving Art 2016  este deschis studenţilor şi masteranzilor din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Concurenții pot participa individual sau în echipe de max­imum 5 persoane.

Înscrierile în concurs se fac până la 25 aprilie 2016, iar propunerile de creaţie se trimit până la data de 4 mai 2016.

Detalii pe www.culorileromaniei.ro

=========================
E IMPORTANT de făcut următoarea precizare. CFR Călători NU are niciun fel de cheltuieli cu vopseaua, mâna de lucru, schema proiectului de creație.... Toate acestea sunt în sarcina partenerilor din proiectul Moving Art. 
Policolor va premia proiectul câștigător iar vopseaua va fi oferită tot de Policolor, în baza unui Acord barter (fără implicații financiare din partea CFR Călători).

home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 274