cfr calatori Ministerul Transporturilor si al Infrastructurii

home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 136
[a-][a][a+]
Bilete CFR Online - Simplu şi rapid, evitând canicula şi cozile!
28-07-2015

Aplicaţia Bilete CFR Online facilitează accesul călătorilor la cumpărarea de bilete la toate trenurile InterRegio şi Regio Expres care circulă cu regim de rezervare în trafic intern.

Tipurile de bilete care pot fi achiziţionate sunt: bilete la preţ întreg, copil, elev sau student, bilete dus-întors, minigrup 2 – 5 sau bilete cu reducere la cumpărarea cu anticipaţie de 6 – 30 zile.

Cumpărarea, modificarea sau restituirea biletelor CFR online se poate efectua până cel mai târziu cu 12 ore înainte de plecarea trenului.

Pasagerii CFR Călători care cumpără biletele de tren online beneficiază de mai multe funcţionalităţi pentru a putea alege cea mai avantajoasă ofertă de călătorie, astfel:

· informarea asupra locurilor disponibile la momentul interogării pentru toate tipurile de clasă de rezervare la trenurile de pe ruta selectată și pentru care există opțiunea de cumpărare;

· posibilitatea de a vizualiza numărul locurilor disponibile pentru o anumită rută şi tren înainte de achiziţionarea biletului;

·  posibilitatea vizualizării poziţiei locului/locurilor la vagoanele de dormit şi cuşetă, după achiziţionarea biletului, informaţie disponibilă la secţiunea „biletele mele”.

·  din aplicația web  Mers de tren – rute interne se asigură transferul direct pentru utilizatorii înregistraţi către platforma Cumpără bilete CFR online .

Prin oferta Bilete CFR Online se acordă o reducere de 5% la suma finală, care se cumulează  cu alte discounturi acordate. De exemplu, pentru călătorii care deţin Cardul Tren Plus reducerea este de 30%.

“Ne bucurăm că tot mai mulţi pasageri CFR Călători au ales să îşi achiziţioneze online biletul de tren, ceea ce a dus la o creştere a volumului de încasări cu aproximativ 70% în prima parte a anului 2015, faţă de perioada similară din 2014”,
a afirmat Iosif SZENTES, Director General CFR Călători.

Pentru cumpărarea biletelor prin intermediul aplicației de cumpărare Bilete CFR Online, clienţii trebuie să se înregistreze pe site-ul
www.cfrcalatori.ro, să completeze toţi paşii indicaţi pe platformă, să aleagă destinaţia unde vor să ajungă şi să finalizeze plata. După ce tranzacţia este confirmată, clientul primeşte, via e-mail, varianta electronică a biletului de tren. IMPORTANT pentru pasageri este faptul ca  NU este necesară tipărirea biletului online! Identificarea în tren are loc în baza  ID-ului biletului electronic care poate fi notat, fotografiat  sau în baza Cărţii de Identitate.

Informaţii suplimentare despre utilizarea platformei Bilete CFR Online sunt disponibile pe site-ul www.cfrcalatori.ro.

CFR Călători mulțumeşte tuturor pasagerilor care își cumpără de fiecare dată bilet de tren!

***

Urmare a avertizării meteorologice de căldură şi disconfort termic accentuat emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, recomandăm pasagerilor ca la efectuarea călătoriei cu trenul:

·     să solicite informaţii despre eventualele modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521 şi să ia măsuri suplimentare cei care au sensibilitate crescută la căldură şi suferă de anumite afecțiuni;

·     să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;

·    să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 136