cfr calatori Ministerul Transporturilor si al Infrastructurii


RO EN

Prima pagina / Comunicate de presa
home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 129
[a-][a][a+]
Prelungire valabilitate documente de călătorie - reduceri elevi si studenti
08-09-2014
În contextul pregătirilor legate de  începutul de an școlar/universitar, CFR Călători recomandă elevilor şi studenţilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele dorite pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă.

Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio şi de o reducere cuprinsă între 20%-30% la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio.

Elevii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la şcoală pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.

 

Prelungire valabilitate documente de călătorie

Până la data de 12 octombrie 2014 inclusiv, elevii vor beneficia de bilete/abonamente cu reducere în baza carnetului de elev vizat pentru anul şcolar 2013-2014, iar elevii din clasele I şi elevii din clasele a IX-a în baza unei adeverinţe eliberată de către unitatea de învăţământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev.

Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student “reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio.

În baza carnetului de cupoane,  studenţii pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50% .

Studenţii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la facultate pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.

Prelungire valabilitate documente de călătorie

Până la data de 31 octombrie inclusiv, studenţii pot călători în baza legitimaţiei de student pentru reducere la transport vizată pentru anul universitar 2013-2014, iar sudenţii de anul I în baza unei adeverinţe eliberată de către unitatea de învăţământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat legitimaţia de student pentru reducere la transport. De la data de 01 noiembrie 2014, legitimaţiile de călătorie vor fi eliberate numai în baza legitimaţiei de student pentru reducere la transport vizată pentru anul universitar 2014 -2015.

Pentru abonamente valabile la trenurile InterRegio, elevii şi studenţii  beneficiază de o reducere de 50% prin abonametele din oferta de transport a companiei. 


De exemplu, un elev sau student plăteşte doar 78,75 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta Bucureşti Nord - Ploieşti Sud, în loc de 304,5 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare pe lună.  În anexă sunt prezentate tarife de abonamente pentru elevi şi studenţi, pe diferite rute.

***

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 129