cfr calatori Ministerul Transporturilor si al Infrastructurii


RO EN

Prima pagina / Comunicate de presa
home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 228
[a-][a][a+]
Circulatia trenurilor CFR Călători , 18 ianuarie, ora 15:00
18-01-2016
 Astăzi, 18 ianuarie,  legătura între Constanţa  și  Bucureşti se asigură cu 11 trenuri InterRegio ale CFR Călători din cele 14 existente în graficul zilnic, iar ieri, 17 ianuarie a fost asigurată cu 9 trenuri IR.
 
Pentru a permite intervenția cu utilaje şi pentru adaptarea circulaţiei feroviare, din cele peste 1200 de trenuri ale CFR Călători, astăzi mai sunt anulate 51 de garnituri (click anexa), iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice.
 
În continuare, între Urziceni - Slobozia şi Barbosi – Tecuci se intervine cu antemergator "Plug de zăpadă". În zonele afectate de viscol şi ninsori s-a circulat şi se mai circulă şi la această ora cu locomotive Diesel, iar pe rutele asigurate cu automotoare, se circulă cu garnituri tractate de locomotive.
 
Din cauza vântului puternic şi a ninsorii, s-au format suluri de zăpadă care au provocat avarii la  locomotivele trenurilor IR 1822, Arad – Constanța, IR 1581, București – Constanța, și IR 1771, Bucureşti Nord – Galaţi.  S-au făcut eforturi pentru găsirea unor soluţii, astfel încât pasagerii să ajungă în siguranță la destinație.  Vagoanelele au fost decuplate de la locomotivele avariate, iar tracțiunea a fost schimbată. Din cauza manevrelor de cuplare/decuplare a materialului rulant, pe fondul funcţionării în condiții de temperaturi scăzute a macazurilor, durata de staţionare s-a prelungit iar trenurile au plecat către destinații cu întârzieri de aproximativ 3 ore. Pasagerii trenului IR 1822 au primit ceai cald în Feteşti,  prima staţie după reluarea traseului.
De asemenea, aceeași problemă a formării sulurilor de zăpadă a cauzat avarii și la automotorul IR 1521, Bucureşti Nord – Păuşa. Pasagerii au aşteptat în Gara Caracal să fie preluaţi cu un alt automotor, timp în care le-au fost oferite ceaiuri calde.
 
Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, recomandăm pasagerilor să acceseze informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor, astfel: 
·         la numerele de telefon de la stațiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice - 
 
·         informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, accesând link-ul http://cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar
·         pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova şi Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.
 
De asemenea, pot fi accesate informaţii şi prin intermediul dispeceratelor Comandamentului de iarnă: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat
 
Prioritatea noastră este de a lua măsurile necesare pentru ca toţi cei care călătoresc cu trenul, în această perioadă, să ajungă în siguranţă la destinaţie.
 
Mulţumim pentru înțelegere.
home go-first go-previous 16 17 18 19 20 go-next go-last
Comunicate de presa: 228