București, 29 aprilie 2016
Având în vedere cererea foarte mare de bilete din ultimele zile, rugăm pasagerii ca pentru călătoria de întoarcere să-și cumpere din timp biletele. Pentru a EVITA supraaglomerarea trenurilor și pentru a  efectua suplimentări la capacitatea de transport necesară,  este IMPORTANT ca pasagerii să-si cumpere din timp biletele de tren pentru întoarcere. Biletele pot fi cumpărate atât Online de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele XsellKiosk din gări,  de la automatele ZebraPay, direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR cât și de la distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Reamintim că, în minivacanța prilejuită de Sărbătorile de Paște și de 1 Mai, capacitatea de transport la nivelul întregii rețele feroviare este adaptată  la evoluția și dinamica publicului călător.  Din Gara de Nord București, va pleca câte un tren cu destinația Constanța la o cadență de aproximativ 2 ore. De aici, turiștii au la dispoziție legături cu stațiunile de pe litoral, la o cadență de aproximativ 2 ore, va pleca câte un tren cu destinația Constanța.

Trenurile Tineretului IR 1921 și IR 1922, Sibiu– Râmnicu Vâlcea – Pitești –București Nord – Constanța – Mangalia și retur, circulă suplimentar și sunt tarifate ca tren Regio.
Trenurile Litoral asigură legătura între capitală și Constanța în numai două ore și circulă fără opriri intermediare. Acestea vor avea în compunere, în perioada 28 aprilie – 2 mai,  și  un vagon care permite transportul bicicletelor. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei.
(pentru orare și tarife clickAnexă).
Prețurile biletelor de tren pe ruta București-Constanța variază în funcție de rangul trenului. Elevii și studenții beneficiază de reduceri. Astfel, un bilet pentru un student la Trenul Tineretului, la clasa a II-a cu loc rezervat este 18,65 lei, iar dus-întors este 37,30 lei.

In măsura în care din statistica vânzărilor de bilete va rezulta necesitatea suplimentărilor, trenurile de pe rutele cele mai solicitate vor fi suplimentate OPERATIV cu vagoane. Rugăm încă o dată  pasagerii să îşi cumpere din timp biletele de tren, iar pentru informații actualizate să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze prin birourile de informații,la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București)sau să se adreseze personalului nostru din gări.