În cadrul campaniei de curățenie Trenuri curate – călătorii minunate, acţiunile de voluntariat continuă, CFR Călători bucurându-se şi de sprijinul altor tineri voluntari - 4 pasionaţi feroviari. De data aceasta, tinerii şi-au manifestat interesul pentru salubrizarea a două locomotive din parcul de exploatare al companiei.
 “Din pasiunea noastră pentru trenuri şi tot ce ţine de calea ferată, dorim să ne facem utili în campania Trenuri curate - călătorii minunate. În ultima vreme am observat la CFR Călători o schimbare în bine pe diverse paliere de activitate. De aceea şi noi vrem să contribuim, prin voluntariat, astfel încât experiența călătoriei pe calea ferată să fie una cât mai plăcută, iar românii să reconsidere mersul cu trenul. În viziunea noastră, trenul este cel mai sigur şi ecologic mijloc de transport”, ne-a spus Andrei STAVRE, unul dintre tinerii voluntari.

În acest context, CFR Călători a răspuns cu deschidere propunerii celor 4 tineri şi în acest week-end (14-15 mai), aceştia salubrizand două locomotive in incinta Depoului Bucureşti Călători, una diesel şi una electrică. Aici voluntarilor li s-a facut instructajul necesar privind protectia muncii. Au fost supravegheați și s-au luat toate măsurile astfel încât să nu existe vreun incident.
În țările civilizate din lume, tinerii fac voluntariat de la vârste sub 18 ani. Suntem mândri ca și la noi începe să se dezvolte o cultură a voluntariatului. Asta înseamnă că spiritul civic începe și el sa capete consistență. Cetățenilor le pasă de bunurile comune. E un semn de normalitate pe care managementul CFR Călători îl încurajează.
  CFR Călători apreciează şi mulţumeşte tuturor celor care sunt interesaţi de activitatea companiei şi sunt alături de noi în campania Trenuri curate –călătorii minunate. Aceasta se bazează pe eforturile comune ale feroviarilor, pasionaților de călătorii cu trenul și pasagerilor, și are scopul de a oferi publicului un climat plăcut de călătorie. Interesul tinerilor voluntari vine ca o reconfirmare a faptului că împreună putem avea trenuri curate şi călătorii civilizate.

Reamintim că pe toată durata campaniei de curățenie, CFR Călători desfășoară acțiuni de salubrizare / reparații generale. Mai multe detalii aici (Click – detalii campanie; Click – episodul 1 „Voluntariat”).

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice şi de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.