Începând de astăzi, 16 mai a.c., pasagerii care vor călători cu cele mai nou modernizate vagoane ale CFR Călători vor avea posibilitatea de a se conecta gratuit la internet via Wi-Fi, în vagoanele marcate cu ”Orange Wi-Fi Zone”.

Soluția tehnică are la bază Orange Business WI-FI și acces de mare viteză pentru sute de dispozitive conectate simultan. Propunerea operatorului de telefonie mobilă de a derula proiectul pilot în parteneriat a fost acceptată cu deschidere, cu atât mai mult cu cât implementarea nu a necesitat alocare de resurse financiare din partea CFR Călători.

Indiferent de rețeaua de telefonie mobilă utilizată, pasagerii au acces gratuit la internet pe toată durata călătoriei, după ce, în prealabil vor completa un scurt chestionar.

Serviciul este disponibil pe următoarele rute și trenuri:

București Nord – Constanța și retur

București Nord-Constanța

Constanța-București Nord

IR 1585

14:00

16:28

IR 1586

17:00

19:27

București Nord – Buzău și retur

București Nord - Buzău

Buzău - București Nord

IR 1559

20:10

22:07

IR 1558

06:50

08:57

Trenurile au o compunere standard de câte 5 vagoane modernizate: un vagon clasa 1, patru vagoane clasa a 2-a, și fiecare dintre acestea va avea semnal Wi-Fi.

Dincolo de provocările pe care le întâmpinăm în activitatea noastră, încercăm ca printr-o politică de îmbunătățire a serviciilor să satisfacem într-o măsură cât mai mare așteptările pasagerilor. Suntem în contact cu oamenii  și considerăm că este important pentru clienți să aibă acces la servicii diversificate, în pas cu evoluția noilor tehnologii. Wi-Fi-ul în tren face parte din gama așteptărilor pe care o parte dintre clienții noștri știm că le au. Acest proiect de test vine tocmai în întâmpinarea lor”, a declarat Directorul General CFR Călători, Iosif Szentes.

album foto   -  click WI-FI gratuit în 4 trenuri CFR Călători

click - clip video

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni