Cu prilejul începutului de an universitar, CFR Călători reaminteşte studenţilor că pot achiziţiona cu reducere bilete/abonamente  pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă.

abonament studenti 2016

 

Reduceri la bilete

  • Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student “reducere la transport” (vizată pentru anul universitar în vigoare), de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. În baza legitimaţiei de student “reducere la transport” şi a carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 6, 18, 24 de călătorii într-un an calendaristic (în funcţie de anul universitar în care este studentul),cu trenurile Regio şi InterRegio, clasa a II-a , cu o reducere de 50%.
  • Studenţii beneficiază de abonamente  lunare la trenurile Regio, contravaloarea acestora reprezentând 50 % reducere din valoarea abonamentelor lunare. Abonamentele sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordă în baza legitimaţiei de „reducere la  transport” pentru studenţi, vizate pe anul universitar în vigoare.

Reduceri la abonamente

Pentru cei care călătoresc frecvent cu trenul, o soluţie avantajoasă este ABONAMENTUL!

De exemplu, un student plăteşte doar 76,65 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Bucureşti Nord - Ploieşti Sud, în loc de 306,6 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare sau de 153,30 lei cât costă un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio. 

În ANEXA de mai jos sunt prezentate tarife de abonamente pentru studenţi şi elevi, pe diferite rute. 

Menţionăm că pentru începutul anului universitar 2016-2017, călătoria cu trenul se face în baza biletului/abonamentului şi a legitimaţiei de student “reducere la transport”:  

Studenţii vor putea cumpăra bilete/abonamente cu reducere, în baza legitimaţiei de student “reducere la transport” vizate pentru anul universitar 2015-2016, până la data de 31 octombrie inclusiv.

Studenţii de anul I, în perioada 01 octombrie – 31 octombrie 2016 inclusiv, pot cumpăra bilete/abonamente cu reducere în baza unei adeverinţe eliberate de către unitatea de învăţământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat legitimaţia de student “reducere la transport”.

Ulterior datei de 31 octombrie 2016, NU se vor mai accepta adeverinţele pentru procurarea biletelor/abonamentelor, ci doar  legitimaţiile de student “reducere la transport” care trebuie vizate pentru anul universitar 2016-2017.

***

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.

ANEXA  

Exemple tarife abonamente pentru trenurile Regio, clasa a II- a:

RUTE

ZONĂ KM

Preţ abonament LUNAR elev/student (42 călătorii), lei

Preţ abonament LUNAR adult (42 călătorii), lei

Chitila - București Nord- Chitila

1 - 10

35,70

71,40

Simeria - Deva - Simeria

Saline hc -  Dofteana Bacău - Saline hc

Constanţa – Agigea Ecluză

Codlea -Brașov- Codlea

11-20

40,95

81,90

Tălmaciu - Sibiu- Tălmaciu

Paşcani - Ruginoasa – Paşcani

Feteşti - Ştefan cel Mare hc – Feteşti

Alexandria - Plosca – Alexandria

Constanţa - Basarabi

Costești - Pitești - Costești

21- 30

46,20

92,40

Halmeu - Satu Mare - Halmeu

Rovinari - Târgu Jiu- Rovinari

Podoleni – Piatra Neamţ – Podoleni

Baia Mare - Mireşu Mare hm - Baia Mare

Iaşi - Scânteia – Iaşi

Constanţa – Poarta Albă

Pașcani - Roman- Pașcani

31 - 40

55,65

111,30

Medgidia - Constanța - Medgidia

Jimbolia - Timișoara Nord- Jimbolia

Sf Gheorghe - Brașov - Sf Gheorghe

Buziaș - Timișoara Nord- Buziaș

Brăila- Galați – Brăila

Constanţa - Medgidia

Titu - Bucureşti Nord- Titu

41-50

71,40

142,80

Gherla - Cluj Napoca - Gherla

Târgu Frumos - Iași- Târgu Frumos

Chișineu Criș - Arad- Chișineu Criș

Subcetate -Petroșani- Subcetate

Constanţa – Mircea Vodă

Constanţa - Mangalia

Ploieşti Sud - București Nord - Ploieşti Sud

51-60

76,65

153,30

Videle - București Nord - Videle

Timişoara - Arad- Timişoara

Deda - Târgu Mureș- Deda

Adjud - Bacău- Adjud

Caracal - Craiova- Caracal

Constanţa – Cernavoda Pod

Războieni - Cluj Napoca- Războieni

61 - 70

96,60

193,20

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

Arhivă Comunicate de presă