București, 8 februarie 2017

În funcție de evoluția stării vremii din partea de sud-est a țării, circulaţia feroviară va fi adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsori şi intensificări ale vântului).La această oră nu sunt linii închise și nici trenuri blocate, traficul desfășurându-se în condiții de siguranță.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilorla personalul nostru din staţii sau:

• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE http://aplicatii.cfrcalatori.ro/ro/informatii-telefonice.
  • 021.319.0358 - Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
  • în aplicația TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • verificați tabelele de sosire/plecare a trenurilor, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB;

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie : Pasagerii care au bilete/abonamente şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Tarife în ţară -http://www.cfrcalatori.ro/ro/tarife-tara/renuntare-calatorie

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Preluare comunicat CFR SA / Bucureşti, 8 februarie 2017

foto iarna - CFR SAAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul 8 februarie, ora 10.00 – 9 februarie, ora 09.00, o atenţionare Cod Galben de ninsori local însemnate cantitativ şi temporar viscolite pentru nouă judeţe din sudul şi sud-estul ţării (Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, Ialomiţa, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş) şi municipiul Bucureşti, unde rafalele de vânt pot depăşi 40 – 60km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, menţine deschise toate secţiile de cale ferată, însă în judeţele aflate sub atenţionarea de Cod Galben, circulaţia feroviară va fi adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsori şi intensificări ale vântului).

Personalul feroviar verifică în permanenţă componentele infrastructurii, astfel încât, pentru orice deranjament tehnic produs din cauza condiţiilor meteo să se intervină pentru remediere.

Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web

Dacă sunteţi deja în tren accesaţi de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren) introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.