http://cfrcalatori.ro/ro/oferte/reduceri-pentru-copii#copii

17 septembrie 2017/ preluare informare CFR Infrastructura

Update, ora 22.20 174 salariați și 17 drezine pantograf acționează la aceastră oră pe raza a 4 regionale: Timișoara, Cluj, Iași și Brașov

CFR SA acționează la această oră cu 174 salariați și 17 drezine în cele 40 de zone (stații și intervale de stații) afectate de fenomenele meteo violente. Până la ora 22.00, din cele 40 de zone feroviare afectate de furtunile violente, în 16 dintre avariile au fost remediate.

Pentru îndepărtarea efectelor și restabilirea circulației, feroviarii vor interveni  în cursul acestei nopți, astfel încât circulația trenurilor în toate zonele afectate să fie reluată în condiții de siguranță.

Zone afectate de furtuni:

Regionala CF Timisoara ◘Stații: Timișoara Nord, Jabăr, Căvăran, Conop ◘Secții de cale ferată: Timișoara Nord - Ronat Tj., Lugoj - Belinț, Jena - Caransebeș, Jena - Tapia, Tapia - Belint, Radna-Milova (Fir 2), Barcea Mica-Hunedoara, Ilteu-Savarsin (Fir1), Batuta-Barzava (Fir 2), Holdea-Marina, Cliciova-Manastiur, Semenic-Sacosu Mic ◘Cauze: linii de contact rupte, copaci căzuți pe liniile CF, stâlpi de înaltă tensiune rupți, sistemul național de alimentare cu energie electrică întrerupt

Regionala CF Cluj ◘Stații: Poieni, Bulz, Piatra Craiului,  Ciucea, Rastoci, Letca, Dej, Gherla, Ileanda, Boju, Fiad, Dealu Stefanitei, Valea Viseului, Jibou ◘Secții de cale ferată: Poieni-Alesd, Galgau-Caseiu (Fir 1) ◘Cauze: linii de contact rupte, copaci căzuți pe liniile CF, stâlpi de înaltă tensiune rupți, sistemul național de alimentare cu energie electrică întrerupt

Regionala CF Brasov ◘Secții de cale ferată: Toplita- Stanceni - Lunca Bradului ◘Cauze: lipsă tensiune în linia de contact și copaci căzuți pe liniile CF

Regionala CF Iasi ◘Secții de cale ferată: Ilva Mică-Leșu Ilvei, Coșna-Ilva Mare, Leșu Ilvei – Poiana Ilvei, Argestru – Coșna, Mestecăniș-Iacobeni (fir II), Pojorâta –Argestru ◘Cauze: linia de contact ruptă, copaci căzuți pe liniile CF, stâlpi de înaltă tensiune rupți, sistemul național de alimentare cu energie electrică întrerupt

Efectele furtunii: ◘linii de contact rupte ◘copaci smulși din rădăcini și prăbușiți pe linia de cale ferată ◘stâlpi de telecomunicații rupți ◘mijloacele de comunicatie conventionale întrerupte ◘tensiunea de alimentare în linia de contact întreruptă în stații și pe mai multe secții CF

===

17 septembrie 2017/ update ora 22.15/ furtuni violente - circulație feroviară oprită temporar in mai multe zone din tara urmare copacilor cazuți in gabaritul liniei cu lipsa tensiune
-alte trenuri fata de cele mentionate anterior, care staționeză și așteaptă remedierea si redeschiderea:
IR 1621, IR 1691, R 9578, R 9553, R 2046, R 3743, R 2050, R 2734
Cerem scuze pasagerilor si le multumim pentru intelegere.

===

17 septembrie 2017/ update ora 21 / furtuni violente în jumătatea de nord a țării - circulație feroviară oprită temporar!
trenuri care staționeză și așteaptă redeschiderea:
- urmare copaci cazuți in gabaritul liniei cu lipsa tensiune
IR 1745, R 4423, R 4095 staționează în zona Căscău/ Dej
IR 1543 staționează în Jibou
R 4110 staționează între Fiad și Romuli

R 5712 staționează în Ilva Mică
-urmare copaci căzuți pe materialul rulant
IR 1645 staționează între Stânceni și Lunca Bradului

- alte trenuri care stationeaza : IR 1766, IR 1831, IR 79, R 2606, R 2169

===

preluare informare CFR Infrastructura
https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/posts/1726222150745979
17 septembrie 2017 / UPDATE, ora 19.27 / furtuni in tara
Echipele feroviare intervin la această oră pe 4 secții de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor produse de vremea nefavorabilă:
♦ Timișoara - Caransebeș
♦ Apahida - Aleșd
♦ Ilva Mică - Vatra Dornei
♦ Deda-Toplița - Gheorghieni
Personalul feroviar intervine cu utilaje pentru tăierea și îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și cu drezine pantograf pentru remedierea deranjamentelor tehnice la liniile de contact.
====
17 septembrie 2017 / ora 18.00 / preluare informare CFR Infrastructura
Furtună violentă în Timișoara, circulație feroviară oprită temporar!
Din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din stația Timișoara Nord au fost rupte. La această oră se înregistrează pene de curent în stația CF Timișoara și pe intervalele de stații Timișoara Nord – Ronat Triaj și Ghioroc – Paulis.
Echipele de intervenție s-au deplasat pe teren pentru constatarea pagubelor, identificarea zonelor unde s-au produs deranjamente - linie CF și linie de contact - și stabilirea intervalelor de stații unde se va acționa cu drezina pantograf.
În acest moment, 5 trenuri de călători - IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186 - staționează, până la redeschiderea circulației, în gările adiacente stației Timișoara Nord.

======

17 septembrie 2017 / ora 17.00

Circulația trenurilor este întreruptă pe distanțele Timișoara Nord – Ronat Triaj și Ghioroc – Paulis, ca urmare a lipsei de tensiune în firele de contact din jurul orei 15.30, aceasta fiind cauzată de o furtună puternică.

La fața locului echipe feroviare CFR Infrastructură intervin cu drezina pantograf pentru remediere.

La acest moment sunt afectate 5 trenuri care stationează până la redeschiderea circulației: IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186.

Dacă pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare.

Cerem scuze pasagerilor pentru acest disconfort și le mulțumim pentru înțelegere.

Arhivă Comunicate de presă