http://cfrcalatori.ro/ro/oferte/reduceri-pentru-copii#copii
CFR Călători informează că astăzi, în jurul orei 10, în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată din dreptul localitatii Zam / Hunedoara / s-a produs o coliziune între locomotiva trenului IR 1821 Constanța – Arad și un autocamion. Șoferul auto s-a angajat în traversarea trecerii la nivel  fără să se asigure și fără să respecte indicațiile semnalelor, care erau in functiune.
 
În urma impactului, locomotiva a fost avariată, pasagerii și personalul de tren au fost în afara oricărui pericol
 
Echipe feroviare de intervenție, ISU, Salvarea și Poliția s-au deplasat de urgenta la fața locului și au luat măsurile necesare conform procedurilor într-o situație de acest gen.         
Circulația feroviară pe ruta Deva - Arad nu a fost întreruptă, în zonă fiind două fire de circulaţie. Trenul 1821 a ajuns la destinaţie cu 345 de minute întârziere, fiind remorcat de o locomotivă de ajutor.
 
Ca si cu alte ocazii similare, Directorul General al CFR Calatori reitereaza urmatorul mesaj:  
„Trebuie schimbat ceva in legislatia rutiera care sa tina departe soferii de astfel de incidente. Situatii de acest gen, cu mijloace auto ai căror șoferi nu respectă regulile, nu sunt puține. Tragem un semnal de alarmă și facem apel către toți conducatorii auto să respecte avertizările/regulile de traversare la trecerile la nivel cu calea ferată și să acorde importanța și atenția cuvenită acestora.
Mulțumim și rugăm mass-media să transmită alături de noi acest mesaj.
De respectarea regulilor de circulație depind VIEȚI... Viețile oamenilor, ale celor care călătoresc în aceeași mașină cu ei și, nu în ultimul rând, viețile celor care se află în tren”, a declarat Iosif Szentes, Directorul General al CFR Călători

Arhivă Comunicate de presă