http://cfrcalatori.ro/ro/oferte/reduceri-pentru-copii#copii

material video

Astăzi, 20 septembrie a.c., CFR Călători, Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov (IJJ Ilfov) au verificat trenurile R 11002 Roşiori Nord – Bucureşti Basarab şi R 9104 Târgovişte – Bucureşti Basarab, într-o nouă acțiune de control.  Dintr-un total de aproximativ 1150 de pasageri care se aflau în aceste trenuri, 148 au fost găsiți în neregulă și au plătit bilet cu suprataxă (25 lei), iar pentru 19 pasageri au fost întocmite procese verbale de contravenție* (cu valori de peste 550 lei/persoană) deoarece au refuzat achitarea biletui la tarif de taxare în tren.

foto control trenuri 20 sept 2016

 

Recomandăm celor care călătoresc frecvent cu trenul, ABONAMENTUL: soluţia cea mai avantajoasă, cu reduceri tarifare importante. În plus, pasagerii își pot cumpăra, la unele trenuri, bilete şi abonamente valabile pentru rangul de tren InterRegio, la tarife mai mici aferente rangului de tren Regio, (click Anexa 1). 

Important!Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.

Acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul CFR Călători de a aduce SCHIMBĂRI în activitate și de a oferi pasagerilor un transport în condiţii decente, demers care are nevoie de participarea tuturor, cu atât mai mult cu cât fiecare persoană plătitoare de taxe participă la subvenționarea transportului de călători cu trenul, iar un efort comun aduce beneficii pentru realizarea unor călătorii civilizate.

Sprijinul susținut al reprezentanţilor Direcției de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. și ai Jandarmeriei în aceste acțiuni este foarte important, analizele și statisticile ulterioare conducând la rezultate încurajatoare.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

CFR Călători mulțumeşte tuturor pasagerilor care își cumpără de fiecare dată bilet de tren!

* Pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeste un proces verbal de contravenţie (PVC) conform HG 203/1994, a cărui valoare se compune din:
- amendă contravanţională, care este cuprinsă între 250-400 lei;
- tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă;
- tarif suplimentar în valoare de 300 lei;
- speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

Arhivă Comunicate de presă