http://cfrcalatori.ro/ro/oferte/reduceri-pentru-copii#copii

București, 6 ianuarie 2017, UPDATE ora 17:30


Trenul IR 12890 de la Constanța la Bucureşti Nord, cu plecare la ora 15:00 din Constanța, la ieșirea din Palas a lovit un sul de gheață, plugul locomotivei fiind avariat. Trenul a fost remorcat cu locomotivă de ajutor și regarat înapoi în Gara Constanța în jurul orei 16h40.
La ora 17h30 a fost repus în circulație către București.

Cei aproximativ 400 de pasageri au primit ceai în Constanța.

Între București și Constanța se circulă cu plug antemergător din cauza ninsorii viscolite și a formării sulurilor de zăpadă.

 

update ora 16:30

Trenul IR 12890 din data de 06.01.2017, de la Constanța la Bucureşti Nord, cu plecare la ora 15:00 Constanța, la ieșirea din Palas a lovit un sul de gheață, plugul locomotivei fiind avariat. Trenul a fost remorcat cu locomotivă de ajutor și regarat înapoi în Gara Constanța în jurul orei 16h40.
De aici urmează a fi repus în circulație în funcție de evoluția vremii și de starea infrastructurii.
Cei aproximativ 400 de pasageri vor primi ceai și sandvișuri în Constanța.

Trenul IR 12891, de la București la Constanța, va circula cu plug antemergător din Lehliu spre Constanța.

---

Începând cu ora 15:00, legătura feroviară între Bucureşti şi Constanţa este asigurată cu trenurile: 
• IR 12890 Constanţa (plecare ora 15:00) – Bucureşti Nord
• IR 12891 Bucureşti Nord (plecare ora 15:00) – Constanţa

 Lista de TRENURI ANULATE comunicată în data de 5 ianuarie se actualizează (clic aici ), în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi a situaţiei din teren.

RECOMANDĂRI călătorie în condiţii de ninsoare şi viscol : click aici.

Mulţumim pentru înţelegere.

Detalii  si pe Facebook/CFR Infrastructura -  informare București, 6 ianuarie 2017, ora 13:30 -https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/posts/1445988872102643

-------

București,  5 ianuarie 2017 , ora 16:30

Urmare avertizărilor meteo anunțate, circulaţia trenurilor de pasageri pentru perioada următoare se desfășoară în condiții de iarnă.

Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul și Eestul țării și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul.

De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane.

CFR Călători și CFR Infrastructură colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.

Măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă și menținerea legăturilor feroviare între localitățile mari.

Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București – Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație. Mai multe trenuri Regio vor fi anulate în data de 6 ianuarie (vezi anexă).

 foto linie inzepezita

 Modificările vor fi publicate pe toate canalele noastre de comunicare.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.

Informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor sunt disponibile:

 

Arhivă Comunicate de presă