La achiziţionarea biletelor de tren cu preţ întreg şi pentru copil, pentru călătoria cu trenuri succesive aparţinând CFR Călători (călătorie simplă), se acordă reduceri de până la 20%, denumite reduceri de "fidelitate", astfel:

  • 10 % reducere dacă pentru călătoria între staţia de cale ferată de plecare şi staţia de cale ferată de destinaţie se utilizează două trenuri succesive ale CFR Călători;
  • 15 % reducere dacă pentru călătoria între staţia de cale ferată de plecare şi staţia de cale ferată de destinaţie se utilizează trei trenuri succesive ale CFR Călători;
  • 20 % reducere dacă pentru călătoria între staţia de cale ferată de plecare şi staţia de cale ferată de destinaţie se utilizează patru trenuri succesive ale CFR Călători .

Prin „tren succesiv" se înţelege trenul la care staţia de cale ferată de plecare (îmbarcare) este identică cu staţia de cale ferată de sosire (debarcare) de la trenul anterior.

IMPORTANT!

- Procentul de reducere se aplică la tariful de transport integral sau la tariful de transport de copil, pentru fiecare tren în parte, la călătoria cu tren regio, interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a, conform selecţiilor efectuate, funcţie de numărul de trenuri succesive selectate pentru efectuarea călătoriei, maxim 4 trenuri.

- Tariful tichetului de rezervare loc la vagon clasă sau a suplimentului de pat (la vagon de dormit / cuşetă), se achită integral.

- Reducerile de "fidelitate" acordate pentru călătoria cu trenuri succesive aparţinând "CFR Călători, se cumulează cu reducerile de "anticipaţie" (acordate pentru achiziţionarea cu anticipaţie a biletelor de tren; pentru mai multe detalii click aici).

- Procentele de reducere pentru "fidelitate" NU se aplică la achiziţionarea altor oferte comerciale (bilet dus-întors, minigrup,etc.) sau la biletele emise persoanelor care beneficiază de facilităţi (reduceri) în baza actelor normative în vigoare (personale care au calitatea de elev, student, pensionar etc.)

- La trenurile care circulă cu regim de rezervare a locurilor, procurarea biletelor de tren se poate efectua numai în perioada de anticipaţie stabilită şi avizată pentru trenurile cu care se doreşte călătoria.

- Ora de plecare a ultimului tren de legatura ales trebuie sa fie intr-un interval de maxim 48 de ore, fata de ora de plecare din statia de imbarcare a călătorului. Intervalul între ora de sosire a unui tren şi cea de plecare a următorului tren de legătură în parcurs nu poate fi mai mic de 5 minute şi nici mai mare de 23 de ore şi 59 de minute.

Reducerile de "fidelitate" reprezintă o ofertă comercială specifică CFR Călători aplicându-se numai în termenii şi condiţiile stabilite pentru comercializare.

CFR Călători îşi rezervă dreptul de a modifica condiţiile de comercializare sau de a sista oricând oferta comercială, cu avizarea publicului călător, cu cel puţin 2 zile calendaristice înainte ca modificarea să-şi producă efectul. În caz de forţă majoră modificarea se poate face fără preaviz cu notificarea pe site-ul oficial al CFR Călători.