Transportul bicicletelor si schiurilor

1. În cazul trenurilor Interregio, se admit la transport biciclete nepliabile doar la trenurile care au în compunere tipuri de vagoane cu spaţii interioare mari care permit acest lucru, în număr limitat stabilit pentru fiecare tip de vagon în parte.

Trenurile Interregio care oferă serviciul de transport pentru călători însoţiţi de bicicletă le puteţi afla la casele de bilete ale CFR Călători sau consultând Mersul trenurilor de pe site-ul nostru www.cfrcalatori.ro (trenurile cu vagoane în care se pot transporta şi biciclete au la "Servicii" simbolul pentru biciclete) .

Pentru călătorii însoţiţi de biciclete, la trenurile cu regim de rezervare se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.

Pe durata transportului, călătorul va însoţi şi supraveghea bicicleta astfel încât să nu fie afectată siguranţa şi confortul călătorilor. La trenurile IR la care exista pictograma corespunzatoare în Mersul Trenurilor de pe site-ul www.cfrcalatori.ro se pot lua la transport biciclete nepliabile pentru care se va achita la casele de bilete un tarif de 10 lei

2. La trenurile Regio se admit la transport un număr de 4 (patru) biciclete nepliabile, la clasa a 2-a, pentru care se va achita la casele de bilete un tarif de 5 lei/ bicicletă.

Atenţie! Călătoria fără bilet pentru bicicletă presupune plata în tren a unui tarif/kg/zonă km (o bicicleta se considera 15 kg) mai mare decat tariful de la casa de bilete !

3. Pe toate trenurile se pot transporta gratuit biciclete pliabile , la clasa 1 şi a 2-a sau schiuri la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil.