http://aplicatii.cfrcalatori.ro/ro/noutati-informatii/793-trenurile-zapezii-2017

DE LA AUTOMATE DE VÂNZARE APARŢINÂND CFR CĂLĂTORI, cu anticipaţie de până la maxim 30 zile, inclusiv pentru călătoria de întoarcere. Legitimaţiile de călătorie obţinute de la aceste automate, au regimul legitimaţiilor de călătorie obţinute de la orice ghişeu al staţiilor de cale ferată.

Staţiile unde se găsesc automate de vânzare bilete cfr

Bucureşti Nord, Constanţa, Ploieşti Sud, Predeal, Braşov, Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova, Oradea, Miercurea-Ciuc, Galati, Braila, Buzau, Bacau, Suceava, Sibiu, Busteni, Sinaia, Campina, Sighisoara, Alba Iulia, Satu Mare, Baia Mare, Deva, Bucuresti Basarab.

Cum se utilizează 
Automatele de vânzare sunt uşor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimaţiilor de călătorie au încorporat cititor de card bancar (POS). Acestea sunt prevăzute cu module şi aplicaţii necesare pentru emiterea legitimaţiilor şi rezervarea locurilor şi oferă o gamă largă de servicii:

• Informarea călătorilor despre mersul trenurilor (orele de plecare şi sosire a trenurilor).

• Vânzarea de legitimaţii de călătorie

• Plata prin card a legitimaţiilor achiziţionate cu tipărirea chitanţei aferente pentru tranzacţia bancară.

Călătorii pot cumpăra biletele într-un timp foarte scurt, urmând o procedură simplă: aleg datele de călătorie, ruta, tipul de tren şi tichetul pentru loc, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la punctele de emitere din gări sau agenţii de voiaj.

Ce bilete se pot cumpăra
De la aceste sisteme de distributie se pot achiziţiona bilete CFR preţ întreg, copil, elev, bilete dus-întors optional, pentru toate clasele de rezervare inclusiv la vagon de dormit, cuşetă şi oferta minigrup 2 – 5 pentru vagoanele clasă.

Acum abonamentele de călătorie săptămânale și lunare pot fi achiziţionate şi de la automatele de vânzare bilete, care se află în gările mari.

Abonamentele pot fi cumpărate în orice zi a lunii, la orice oră, cu anticipaţie de 30 zile faţă de data de începere a valabilităţii lor, la orice tip de tren, cu plecare de oriunde din ţară.

 

Important!

La automatele de bilete se tipăreşte câte o legitimaţie pentru fiecare călător în parte. În cazul în care nu se tipăresc toate biletele plătite sau există alte probleme, călătorii sunt rugaţi să se  adreseze personalului comercial al unităţii respective.