Posted 07-04-2023 into the Events Romania train trip

CFR Călători te invită să descoperi în fiecare weekend o destinație turistică din România!

Și pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, îți propunem să călătorești cu trenul spre cele mai frumoase târguri de Paște din țară!

Sibiul – Capitala Europeană a Culturii în 2007 – te așteaptă din 7 aprilie la Târgul de Paște!

Pentru a vedea orarul trenurilor spre Sibiu, precum și prețul biletelor de tren, intră aici!

Alege biletul dus – întors și vei beneficia de 10% reducere* la tren de orice rang (Regio, InterRegio, Intercity) la clasa 1 sau a 2-a!

Sau cumpără un Card TrenPlus și vei avea 25% reducere* la trenurile de rang Regio și Interregio! În plus, vei putea călători oriunde vrei tu cu aceeași reducere de 25% în decurs de un an de la data emiterii cardului!

Notă:

Biletele dus-întors nu se emit în ziua de plecare a trenului de dus! Biletul trebuie achiziţionat cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei!

Cardul TrenPlus nu se poate achiziționa cu valabilitate din ziua emiterii!

Pentru aceste oferte biletele pot fi cumpărate online sau de la automatele de vânzare bilete şi casele de bilete din gară sau agenţii de voiaj.

Important:

Biletele de tren CFR Călători pot fi cumpărate de la automatele de vânzare bilete din gări cu cel puțin 5 minute înainte de plecarea trenului sau online, până la ora de plecare a trenului, cu 5% reducere*!

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de facilități!

Dacă ai mulți prieteni și veți călători împreună, puteți beneficia de reducerea de grup*! Reducerea de grup se acordă în funcție de numărul de persoane din grup și începe de la 15%!

*Reducerea se aplică la tariful de transport!

Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau tariful suplimentului de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Târgul de Paște din Sibiu te așteaptă între 7 și 18 aprilie, în Piața Mare, zilnic, de la 11:00 la 21:00!

Expozanți din toată țara vor aduce la târg produse specifice acestei perioade, de la dulciuri și ouă vopsite, la decorațiuni de Paște, obiecte din ceramică și jucării, dar și tot felul de bunătăți, de la miere, la produse de patiserie sau clătite delicioase.

Căsuțele vor fi amplasate sub forma unui ou gigantic de Paște, așa că nu rata vizita în Turnul Sfatului, pentru a le admira de sus!

Organizatorii au pregătit o mulțime de distracții pentru cei mici: un castel gonflabil, trenuleț pe șine, carusel, trambuline, pistă de karting, dar și o vânătoare de ouă, cu premii și o serie de ateliere de creație.

În premieră, anul acesta a fost amenajat în Piața Mare un spațiu verde, unde vizitatorii se pot relaxa.

Iar o zi perfectă la Târgul de Paște din Sibiu s-ar putea încheia cu o plimbare cu trenulețul turistic prin centrul istoric al orașului.

Detalii, aici!

Sibiul – fosta capitală a Transilvaniei, orașul cu cel mai mare ansamblu urban medieval din ţara noastră – te așteaptă să îl descoperi!
Obiective turistice de top:
– Piața Mare – este piața centrală a Sibiului, cu multe clădiri reprezentative: Palatul Brukenthal – în stil baroc, care găzduiește Muzeul Național Brukenthal – cel mai vechi muzeu din România, Turnul Sfatului – un simbol al orașului, aflat între Piața Mare și Piața Mică, în care se poate urca pentru a admira orașul de sus,  Biserica iezuiților – biserică romano-catolică cu hramul “Sfânta Treime”, Primăria Sibiu – în stil Art Nouveau,  Casa Albastră – în stil baroc târziu, unde se află Galeria de Artă Românească, Casa Haller, Casa Hecht, Palatul Filek, Casa Lutsch, Casa Generalului
– Piața Mică –
aflată între Piața Mare și Piața Huet, cu clădiri din secolele XIV-XVI, monumente istorice, caracterizate prin ferestrele de pe acoperișuri (lucarne), numite „ochii Sibiului”: Casa Artelor, Casa Luxemburg, Muzeul de Istorie a Farmaciei
Podul Minciunilor – una dintre cele mai mari atracții ale orașului Sibiu, o pasarelă pietonală care face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet
Pasajul Scărilor – care leagă Orașul de Sus de Orașul de Jos, Pasajul Aurarilor – care leagă Piața Mică de Piața Aurarilor, pasaje care și-au păstrat atmosfera medievală
Biserica Evanghelică – situată în Piața Huet, una din cele mai impunătoare biserici în stil gotic din Transilvania; turnul bisericii  are 7 nivele și este cel mai înalt turn din oraș
Casa Altemberger – sediul primăriei în trecut, azi, Muzeul de istorie
Turnul Scărilor – din Piața Huet, printre cele mai vechi construcţii din Sibiu
Catedrala Mitropolitană cu hramul “Sfânta Treime” – biserică ortodoxă în stil bizantin
Strada Cetății – cu Turnurile Cetății (Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor),  Filarmonica de Stat – Sala Thalia, Muzeul de Istorie Naturală, Parcul Cetății
Strada Nicolae Bălcescu (fostă Cisnădiei) – principala zonă pietonală din centrul Sibiului, care unește Piața Unirii și Piața Mare
Muzeul Locomotivelor cu Abur – situat în apropierea Gării Sibiu
– Muzeul Civilizației Populare Tradiționale “Astra” – amenajat în Dumbrava Sibiului.

Călătoreşte cu CFR Călători la Târgul de Paște de la Oradea!

Cumpără bilete ONLINE în trafic intern!

Cumpără