11 august 2018

Incepând cu ora 04:18 a fost repusă sub tensiune linia de contact dintre Grădinari și Chiajna, astfel încât să se poată relua în condiții de siguranță circulația trenurilor de călători cu tracțiune electrică.

Cerem scuze pasegerilor pentru inconvenintele create și le mulțumim pentru înțelegere.

==========

10 august 2018, actualizare ora 20

CFR Călatori informează că până la remedierea defecțiunii tehnice produse la linia de contact între Grădinari și Chiajna din cauza reuperii unui pantograf, circulația trenurilor pe acest segment se realizează în continuare cu tracțiune diesel.

Sunt estimate întârzieri între 30 și 50 de minute pentru trenurile înscrise în circulație.

Urmare acestui deranjament, în cursul zilei de astăzi un număr de 21 de trenuri au fost afectate, înregistrând întârzieri între 21 și 150 de minute.

Cerem scuze pasegerilor pentru inconvenintele create.

==========

Preluare comunicat CFR Infrasatructura, ora 11:

COMUNICAT DE PRESĂ / Circulație feroviară închisă pe intervalul Grădinari – Chiajna

 București, 10 august 2018

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că la această oră circulația feroviară este închisă pe intervalul Grădinari – Chiajna fir II de circulație (fir I este închis pentru lucrări) din cauza unei defecțiuni tehnice produse la linia de contact, urmare ruperii pantografului la locomotiva trenului IR 1696, care circulă pe distanța Timișoara Nord– București Nord.

La fața locului se află echipa de specialiști care acționează cu drezina pantograf, pentru remedierea defecțiunii și redeschiderea circulației feroviare în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță.

S-a intervenit pentru remedierea defecțiunii la locomotiva electrică a trenului IR 1696, trenul fiind tras în stația CF Chiajna.

Urmare verificărilor făcute la linia de contact s-au constatat defecțiuni care nu permit circulația trenurilor cu tracțiune electrică.

Până la remedierea defecțiunii la linia de contact, circulația trenurilor pe distanța Chiajna – Grădinari (fir II) se va face cu tracțiune Diesel.

La această oră sunt afectate 8 trenuri de călători, care staționează în gările adiacente și vor ajunge la stațiile de destinație cu întârzieri.

Compania  Naţională  de  Căi  Ferate  CFR  S.A. cere  scuze  pentru  disconfortul  creat  şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521.