CFR Calatori
sigla guvern

Transportul animalelor de companie

Animalele, păsările, reptilele, peștii și insectele vii, de regulă nu pot fi transportate în vagoanele de călători.

animal transportationExcepții: 

Se pot admite la transport, NUMAI în vagoanele de clasa a 2-a, dacă niciun călător nu are obiecții, următoarele categorii de animale de companie:

 • Câinii de talie mică, pisicile și animalele mici ținute în brațe, păsări mici în colivii
 • Câinii care au botniță și sunt ţinuţi în lesă pe podeaua vagonului, în compartiment.

Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului. În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale.

Călătorul, proprietar al animalului de companie, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare.

Condiții de tarifare:

Câinii de talie mică, pisicile și animalele mici ținute în brațe, precum și păsările mici în colivii se pot transporta, fără plată.

Tariful de transport al unui câine de talie medie sau mare, se încasează prin emiterea unui bilet în valoare de 50% din tariful tren Regio, clasa a 2-a, pentru un adult, pe acelaşi parcurs.

Pentru un câine care este transportat în vagoanele de călători fără a se prezenta biletul de călătorie, se eliberează bilet de călătorie eliberat în tren la tarif integral de taxare în tren, corespunzător rangului trenului şi distanţei kilometrice pe care circulă călătorul, proprietar al câinelui.

Important:

 Este interzis accesul câinilor periculoşi în trenurile de călători 

 • câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor.

Accesul în trenurile de călători al câinilor din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor este permis, numai dacă:

 • poartă botniţă,
 • au carnet de sănătate şi
 • sunt ţinuţi în lesă de către o persoană care îndeplineşte următoarele condiţii:
  • să aibă vârsta minimă de 18 ani;
  • să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
  • să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.

Cumpără bilete online