CFR Calatori
sigla guvern
Din 15 noiembrie 2022, poti cumpara bilete online in trafic intern, până la ora de plecare din staţie a trenului. Află detalii
Avantajos! Ai 5% REDUCERE la cumpărarea biletelor în trafic intern de pe site, din aplicaţia mobilă şi de la automatele de bilete!

Transportul animalelor de companie

Animalele, pãsãrile, reptilele, peştii şi insectele vii nu pot fi transportate, de regulã, în vagoanele de călători.

 animal transportationExceptii: 

În vagoanele de călători, la clasa a 2-a, este permis transportul câinilor însoţiţi  în următoarele condiţii:

 • au botniţã,
 • sunt ţinuţi în lesă pe podeaua vagonului, în compartimente,
 • dacă nici un călător nu protestează.

Călătorul, proprietar al câinelui, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare. 

Câinii, pisicile şi animalele mici, ţinute în braţe, precum şi păsările mici în colivii pot fi transportate fãrã platã, dacã nici un cãlãtor nu protesteazã.
Dacă alţi călători protestează, personalul de tren sau cel de control, în cazuri bine justificate, poate interzice cãlãtoria cu aceste animale.

Important:

 Este interzis accesul câinilor periculoşi în trenurile de călători 

 • câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor.

 Accesul în trenurile de călători al câinilor din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor este permis, numai dacă:

 • poartă botniţă,
 • au carnet de sănătate şi
 • sunt ţinuţi în lesă de către o persoană care îndeplineşte următoarele condiţii:
  • să aibă vârsta minimă de 18 ani;
  • să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
  • să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.

Dacă ceilalţi călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al câinelui, împreună cu câinele, în alte compartimente sau la capătul culoarului.

Tariful de transport al unui câine, se încasează prin emiterea unui bilet în valoare de 50% din tariful tren Regio, clasa a 2-a, pentru un adult, pe acelaşi parcurs.

Pentru un câine care este transportat în vagoanele de călători fără a se prezenta biletul de călătorie se eliberează bilet de călătorie eliberat în tren la tarif integral de taxare în tren, corespunzător rangului trenului şi distanţei kilometrice pe care circulă călătorul, proprietar al câinelui.

Cumpără bilete online
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support