CFR Calatori
sigla guvern
Alege trenul! Anul European al căilor ferate 2021 click aici

Reduceri la cumpărarea cu anticipație

Reduceri pentru calatoria cu anticipatie

IMPORTANT!  Începând cu data de 01.07.2021  se vor emite legitimații de călătorie cu anticipație de maxim 30 zile.

Pentru cumpărarea cu ANTICIPAȚIE a biletelor de tren, CFR Călători acordă REDUCERI între 5-10% – ofertă valabilă din 01 iulie 2021:

  • 10 % reducere la cumpărarea cu anticipaţie de 11 până la 30 de zile
  • 5 % reducere la cumpărarea cu anticipaţie de la 6 până la 10 zile

Biletele de tren se pot cumpăra:

  • de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj CFR care emit electronic prin sistemul xSell
  • de la automatele de vânzare aparţinând CFR Călători
  • ONLINE, de pe site-ul www.cfrcalatori.ro
  • de până la maxim 30 zile, inclusiv pentru călătoria de întoarcere
  • de până la maxim 60 zile în cazul grupurilor organizate de cel puţin 20 de persoane
Important de știut!
» Procentul de reducere se aplică la tariful de transport integral sau copil, pentru fiecare tren în parte, la călătoria cu tren Regio și Interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a.
» Reducerile acordate pentru achiziţionarea cu anticipaţie a biletelor de tren se cumulează cu reducerile de “fidelitate” (acordate la călătoria cu mai multe trenuri succesive aparţinând “CFR Călători”);
» Reducerea se aplică numai la biletele de tren emise electronic (ghișeele din stațiile și agențiile de voiaj dotate cu sisteme electronice de emitere), la automatele de bilete și online (prin serviciul “Bilete de tren online – Cumpără / Contul meu”).
» În punctele de lucru şi unităţile mici, unde emiterea legitimaţiilor de călătorie se face manual (prin completarea unor formulare standardizate, pretiparite), NU se aplică reduceri pentru achiziţionarea cu anticipaţie a biletelor de tren.
» Reducerea pentru anticipaţie NU se aplică la achiziţionarea altor oferte comerciale (bilet dus-întors etc.) sau la biletele emise persoanelor care beneficiază de facilităţi (reduceri) în baza actelor normative în vigoare (persoanele care au calitatea de “elev”, “student’, “pensionar”, etc.) .
» La trenurile care circulă cu regim de rezervare a locurilor, procurarea biletelor de tren se poate efectua numai în perioada de anticipaţie stabilită şi avizată pentru trenul sau trenurile cu care se doreşte călătoria.
» Tariful tichetului de rezervare a locului la vagon clasă sau a suplimentului de pat (la vagon de dormit sau cuşetă), se achită integral.

La stabilirea termenului de anticipație pentru acordarea reducerilor nu se ia în calcul ziua curentă.
Termenele maxime de vânzare cu anticipație a biletelor de tren se pot modifica oricând dacă condiţiile din exploatare impun acest fapt.
Modificarea se poate face pentru toate trenurile de călători sau punctual numai pentru anumite trenuri.Modificarea termenelor maxime de vânzare cu anticipaţie va fi adusă la cunoştiinţa publicului călător  înainte ca modificarea să-şi producă efectul, atât prin mesaj afişat pe site-ul oficial al „ CFR Călători”, cât şi prin afişe la toate punctele de emitere a legitimaţiilor de călătorie.

În caz de forţă majoră modificarea termenelor maxime de vânzare cu anticipaţie se poate face fără preaviz cu notificarea pe site-ul oficial al „ CFR Călători”.

Reducerile la cumpărarea cu anticipaţie a biletelor de tren reprezintă o oferta comercială specifică „CFR Călători” aplicându-se numai în termenii şi condiţiile stabilite pentru comercializare.

„CFR Călători” îşi rezervă dreptul de a modifica condiţiile de comercializare sau de a sista oricând oferta comercială.

Cumpără bilete online
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support