CFR Calatori
sigla guvern

Transportul animalelor de companie

Este permis transportul micilor animale  domestice vii (până la mărimea unei pisici domestice) care nu sunt periculoase şi sunt transportate într-o cuşcă , ca bagaj de mână. Cuşca  trebuie să fie confecţionată astfel încât să excludă orice prejudiciu pentru călători şi bagaje. Animalele domestice mici precum şi câinii însoţitori pentru persoane nevăzătoare sunt transportaţi gratuit.

Transportul câinilor care nu sunt sau nu pot fi transportați în cuşti, ca bagaje de mână, este permis cu condiţia să fie ţinuţi în lesă şi să poarte botniţă. Pentru această categorie de câini trebuie să se plătească o legitimaţie de călătorie.

Sunt  excluse de la transport orice animale purtătoare de boli contagioase. Este interzis transportul animalelor în vagoanele dotate cu echipamente de restaurant, cu excepţia câinilor însoţitori pentru persoanele nevăzătoare. În plus, câinii însoţitori sunt scutiţi de obligaţia de a purta botniţă.

Câinii si pisicile sunt admise în vagoanele de dormit sau cușeta, atunci când proprietarul și eventualii însoțitori cumpără  legitimații de călătorie  internațională și supliment de rezervare  pentru toate locurile din compartiment.

Un animal luat într-un tren este în grija proprietarului său. El este responsabil pentru eventualele daune cauzate de acesta.

Intrepriderile feroviare care participă la transportul international cu trenuri  de noapte, pot prevedea, în general sau pentru cazuri izolate, condiții diferite de acestea.