update – 28 iunie 2024

La ora 19:57 a fost repusă sub tensiune și linia de contact de pe firul 2 de circulație dintre stațiile feroviare Mircea Vodă și Medgidia.

Toate trenurile CFR Călători care au staționat au fost reînscrise în circulație în condiții de siguranță.

======

update – 28 iunie 2024

La ora 19:40 s-a redeschis circulația pe un fir de circulație, iar 3 trenuri dintre cele 8 au fost reînscrise în circulație.

======

28 iunie 2024

Circulația feroviară între stațiile Mircea Vodă și Medgidia (de pe secția Medgidia – Fetești) este întreruptă temporar ca urmare a unui incendiu de vegetație care a cauzat închiderea alimentării cu energie electrică a firelor de contact de pe ambele linii de circulație.

În prezent, opt trenuri operate de CFR Călători care tranzitează zona, staționează în stațiile din parcurs –  Mircea Vodă / Medgidia:
– IR 1920 Constanța – Oradea
– IR 1982 Constanța – București Nord
– IR 1589 București Nord – Constanța
– R 8204 Constanța – Buzău
– IC 581 București Nord – Constanța
– R 8203 Buzău – Constanța
– IR 1972 Constanța – Galați
– R 8346 Constanța – Călărași Sud

Drept urmare, circulația trenurilor CFR Călători  va fi afectată, înregistrându-se întârzieri precum și decalarea orarelor de circulație ale trenurilor care așteaptă la legătură.
Circulația în zona afectată, se desfășoară, în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.
Detalii despre aspecte referitoare la intervențiile ce au loc ca urmare a întreruperii circulației (cauze, timp de remediere și reluarea acesteia) pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.