5 martie 2022

În urma discuțiilor dintre CFR Călători și MAV Start, din această seară călătoria refugiaților care pleacă din România spre Ungaria este gratuită. Astfel, CFR Călători va emite biletul gratuit până în frontieră, iar conductorul MAV, mai departe pe teritoriul Ungariei până la Budapesta sau până la următoarea frontieră.

De asemenea, ca urmare a cererii ridicate în traficul internațional, CFR Călători a luat măsuri pentru deschiderea a 7 case de bilete in trafic intern si 2 international în Gara de Nord. Biletele acordate cu titlu gratuit vor permite circulația pe teritoriul național pentru persoanele refugiate dar și continuarea călătoriei dincolo de frontieră, după ce vor primi de la operatorul feroviar ungar, în tren, alte bilete cu titlu gratuit.

Pentru cetățenii care nu au statut de refugiat și care doresc să achiziționeze bilet pentru cursele feroviare internaționale rămân deschise cele 2 puncte de vânzare dedicate.

Pentru deplasările interne, cetățenii care nu beneficiază de gratuitate, pot achiziționa bilete de la toate celelalte ghișee.

Cetățenii străini care provin din Ucraina, călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători.