19 decembrie 2022

CFR Călători informează că în zilele cu trafic crescut din această perioadă a sărbătorilor de iarnă este pusă la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității către destinațiile dorite. De asemenea, sunt suplimentate operativ, în funcție de parcul disponibil și solicitările de trafic, trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute care conectează capitala cu orașele mari din principale regiuni ale țării.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la fluxul de călători prognozat, CFR Călători recomandă pasagerilor planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie.

Pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, recomandăm pasagerilor utilizarea tuturor trenurilor CFR Călători din graficul unei zile de circulație. Achizițiile online pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de locurile disponibile.

Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu o anticipație de până la 30 zile, utilizând următoarele canale de vânzare:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj  CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

La cumpărarea biletelor de la automatele de vânzare din stații cât și online – direct de pe site sau din aplicația de pe telefon – se acordă o reducere de 5%. De asemenea, indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă și alte reduceri care sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Infomații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

CFR Călători le mulțumeşte cilenților săi că au ales serviciile sale de transport și urează tuturor Sărbători Fericite!