6 iulie 2023

CFR Călători informează că, în perioada weekendului 7-9 iulie 2023, cu prilejul Festivalului Neversea din Constanța, există o solicitare crescută de bilete doar pentru anumite trenuri ce au litoralul ca destinație.

Situația vânzărilor de bilete indică în prezent un grad ridicat de ocupare, de 100%, spre Marea Neagră, numai la trenurile cu plecare din București Nord în cursul după-amiezii de 7 iulie. În acest context, CFR Călători recomandă utilizarea tuturor trenurilor puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație. Biletele pot fi cumpărate și online până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de locurile disponibile.

CFR Călători precizează că, pentru asigurarea mobilității turiștilor, a suplimentat cu vagoane trenurile spre/dinspre Constanța, conform solicitărilor de trafic, în limita parcului de vagoane disponibil. De asemenea, în funcție de disponibilitățile tehnice de material rulant și dinamica fluxului de pasageri, CFR Călători va încerca să efectueze operativ și alte suplimentări cu vagoane.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a adapta cât mai bine compunerea trenurilor la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor cumpărarea din timp a biletelor de tren.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii.