01 februarie

UPDATE  ora 22:00
Circulația feroviară în zonă s-a redeschis.

UPDATE ora 15:30

Trenurile de noapte care circulă pe magistrala 900 Bucureşti – Craiova – Filiaşi – Dorbeta Turnu Severin – Timişoara Nord vor fi rerutare prin Filiaşi- Târgu Jiu – Simeria – Lugoj – Timişoara, iar la trenurile Interregio de zi se efectuează transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între Gârniţa şi Drobeta Turnu Severin Mărfuri şi retur.

Rugăm pasagerii să se informeze înainte de efectuarea călătoriei. Dacă se doreşte renunţarea la călătoria cu trenurile afectate, pasagerii vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

————-

UPDATE: ora 8:30

La acest moment, între stațiile Drobeta Turnu Severin – Gârniţa (și retur) se asigură transbordare auto la următoarele trenuri :

–         IR 1797 București Nord – Timișoara

–         IR 1692 Timișoara – București Nord

–         IR 1591 București Nord – Drobeta Turnu-Severin

–         IR 1590 Drobeta Turnu-Sverin – București Nord.

La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial de criză, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.

Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului și vor interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă.

————-

ora 7:30

În această dimineață, la ora 05:10 între Valea Alba și Drobeta Turnu Severin, urmare deraierii unui tren privat de marfă, circulația feroviară a fost blocată.

Nu sunt victime. Cei aproximativ 100 de călători dintr-un tren de navetă care urma să tranziteze zona au coborât în stația Balota și au fost preluați de mijloace auto.

Se va face transbordare la următoarele trenuri din grafic.

Revenim cu detalii.