În această dimineață, mai multe trenuri de călători operate de CFR Călători au înregistrat întârzieri în circulație ca urmare a căderilor de crengi și copaci în gabaritul căii ferate și pe firele de contact de pe unele secții feroviare, din cauza vântului puternic.

CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA locomotive diesel pentru remorcare, de îndată ce echipele de intervenție ale CFR SA au eliberat gabaritul căii ferate.

Programul de circulație în zonele afectate de căderile de copaci se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor.
CFR Călători este în permenent contact cu managerul infrastructurii feroviare, CFR SA pentru rezolvarea operativă a tuturor problemelor, punând la dispoziție locomotive diesel pentru dublarea trenurilor în zonele afectate.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
• numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
• în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
• pe site-ul administratorului infrastructurii feroviare www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
• pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
• la personalul nostru din staţii.