actualizare, 19 februarie 2022

Începând cu ora 08:33 s-a redeschis circulația feroviară pe Firul II Grozăvești- Caracal, astfel că trenurile vor circula normal, conform graficelor din Mersul Trenurilor.

Ca urmare a deraierii locomotivei trenului de marfă, au fost afectate următoarele trenuri:

-Trenul IR 1821 a fost anulat pe distanța Caracal-Craiova și a circulat în locul lui trenul suplimentar IR 13071 pe ruta Caracal-Piatra Olt -Craiova-Arad, cu o întârziere de 54 de minute.
-Trenul IR 1822 a fost anulat pe distanța Craiova-Caracal-București Nord și a circulat în locul lui trenul suplimentar IR 13070 Craiova-Piatra Olt -Caracal- București Nord, cu o întârziere de 84 de minute.
-Trenurile RE 9000 și IR 1594 au fost anulate pe distanța Craiova-București.
-Trenul IR 79 a fost anulat pe distanța Craiova-Caracal-București Nord și a circulat cuplat cu garnitura trenului IR 1594 ca tren suplimentar IR 13072 pe ruta Craiova-Piatra Olt – Caracal-București Nord, cu o întârziere de 53 minute.
-Trenul R 9381 a fost anulat pe distanța Rosiori Nord – Caracal-Craiova.
-Trenul R 9002 a fost anulat pe distanța Craiova-București Basarab
-Trenul RE 2010 a fost anulat pe distanța Piatra Olt-Caracal
-Trenul R 2021 a fost anulat pe distanța Caracal-Craiova.

=========

19 februarie 2022, Circulație temporar deviată pe ruta Caracal-Piatra Olt și retur

În cursul acestei nopți, circulația trenurilor de călători în zona Grozăvești – Caracal a fost temporar închisă pe ambele fire de circulație ca urmare a deraierii locomotivei unui tren de marfă peste macaze.
Până la reluarea circulației în condiții de siguranță, trenurile CFR Călători circulă pe ruta deviată Caracal-Piatra Olt și retur, remorcate cu locomotive Diesel.

Restituire contravaloare bilete
Pasagerii care au bilete cumpărate și doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.
Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

-0219521 – INFO CFR (trafic intern).

-numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE –https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

-în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

-pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

-pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

-la personalul nostru din staţii.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei.