9 octombrie 2023

CFR Călători informează că, în contextul pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva ce are loc anual la Iași, capacitatea de transport a celor mai solicitate trenuri spre/dinspre Moldova din această perioadă este suplimentată cu vagoane.

Trenurile spre Iași circulă splimentate cu vagoane încă de vineri, 7 octombrie 2023, iar pentru vârful de trafic estimat între 12 și 15 octombrie 2023, CFR Călători pune la dispoziția publicului călător întreaga capacitate de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității călătorilor între marile orașe din țară și Iași. De asemenea, vor circula suplimentar următoarele trenuri:

  • în perioada 11/12-14/15 octombrie 2023, va circula trenul IR 1653/ IR 1968 Bucureşti Nord (plecare 22:35) – Paşcani – Vatra Dornei Băi h (sosire 07:20), cu vagoane directe către Iași (sosire 04:58).
  • în perioada 12-15 octombrie 2023, va circula trenul IR 1754/ IR 1969 Suceava Nord (plecare 12:46) – Paşcani – Bucureşti Nord (sosire 18:53), cu vagoane directe de la Iaşi (plecare 12:27).

Pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri sau pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor, recomandăm pasagerilor utilizarea tuturor trenurilor CFR Călători din graficul unei zile de circulație. Achizițiile online pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de locurile disponibile.

Precizăm că CFR Călători poate dimensiona mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, dacă sunt făcute rezervări din timp.

Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de pe următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice, și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, oferte sau tarife, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, secțiunea Mers Tren Trafic Intern, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE sau să se adreseze personalului nostru din stații.

 

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.