24.09.2023

Ca urmare a unor probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 și linia de contact, circulația se realizează pe un singur fir, fiind afectată circulația următoarelor trenuri:

  • IC 12532 Cluj Napoca – București Nord staționează în Timișu de Sus
  • R  3028 Brașov – București Nord staționează între Predeal și Timișu de Sus

Echipele de intervenție se află la fața locului pentru restabilirea circulației.

CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, locomotive diesel.

Este posibil să se înregistreze și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători care străbat această zonă.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Cauzele care au generat acest deranjament vor fi stabilite de o comisie de cercetare.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește  pentru înţelegere.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei CNCF „CFR” SA – administratorul infrastructurii feroviare www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii.