29 iulie 2022

Update ora 10:20
Circulația trenului IR 78 București Nord – Budapesta a plecat din stația Orșova la ora 9:48. Circulația feroviară pe relația Orșova – Gura Văii se realizează încontinuare cu tracțiune diesel.

———————————————————————

Update ora 9:40
Circulația feroviară pe relația Orșova – Gura Văii s-a realuat cu tracțiune diesel. Astfel, trenul IR 78 a plecat din stația Drobeta la ora 9:20.

——————————————————————-

Update ora 8:30

CFR Călători a oferit pasagerilor apă și produse preambalate în stația Orșova.

În continuare se ține legătura cu managerul de infrastructură – CFR SA pentru a putea informa operativ călătorii.

——————————————————————

CFR Călători informează că astăzi, 29 iulie, urmare lipsă tensiune în linia de contact pe relația Orșova – Gura Văii, este afectată circulația următoarelor trenuri:

  • IR 79 Budapesta – București Nord staționează în Orșova de la ora 02.15
  • IR 78 București Nord – Budapesta –staționează în Severin de la ora 04.35
  • IR 1990 Mangalia – Timișoara stationează în Severi

În stația Severin, pasagerii vor primi apă și produse preambalate.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește  pentru înţelegere.

Încă din momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură -CFR SA, locomotivă diesel.

Este posibil să se înregistreze întârzieri în circulația trenurilor de călători care străbat această zonă.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii.