23 mai 2024

În cursul dimineții de 23.05.2024, ca urmare a producerii unor deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă tensiune) între stațiile Deva – Ilia – Zam – Ilteu, circulația feroviară a fost întreruptă, astfel că trenurile CFR Călători care circulă pe/tranzitează acest segment feroviar înregistrează întârzieri semnificative:

  • trenul IR 473 a plecat din Zam cu 224 minute întârziere,
  • trenul R 2027 a plecat din Mintia cu 226 minute întârziere,
  • trenul IR 1763 a plecat din Branisca Hm cu 104 minute întârziere,
  • trenul IR 472 a plecat din Ilia cu 204 minute întârziere.

Aceste întârzieri genereză decalări ale orarelor de circulație și pentru alte trenuri de călători necesare în vederea asigurării legăturilor, pentru călători, până la destinație. Menționăm că pasagerilor de la trenul IR 473 li s-au oferit în stația Simeria apă și produse preambalate.

Până la restabilirea circulației în condiții de siguranță de către echipa de intervenție a CFR SA, trenurile CFR Călători cu circulație pe zona afectată au staționat.

Încă din momentul avizării, după producerea deranjamentelor, CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură -CFR SA, tracțiune diesel.

În continuare, circulația în aceste zone se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Detalii despre aspecte referitoare la intervențiile ce au avut ca urmare a întreruperii circulației (timp de remediere și reluarea acesteia), pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Informații despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon din stațiile CFR publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Se obțin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul  cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • de la personalul nostru din staţii.