8 mai 2023

Referitor la informațiile apărute în spațiul public despre trenul R 3116 din data de 07.05.2023, CFR Călători face următoarele precizări pentru o informare corectă a opiniei publice:

Trenul R 3116 din data de 7.05.2023 s-a oprit ca urmare a unei defecțiuni la aproximativ 100 de metri de peronul stației Timișoara Nord. Mecanicul a coborât din automotor pentru a face revizia exterioară, moment în care călătorii au coborât din tren pe propria răspundere, fără ca acest lucru să le fie indicat de către personalul de tren. După oprire, trenul a fost tras la peron și apoi în depou cu o locomotiva de ajutor, la aproximativ 15 minute de la momentul opririi necomandate.

Personalul feroviar care deservea trenul a adus la cunoștința călătorilor situația apărută, conform reglementărilor specifice de informare a pasagerilor, fără să comunice necesitatea de a părăsi trenul și fără să influențeze decizia ulterioară a celor care au coborât. Facem apel la călători ca în astfel de cazuri să nu coboare din tren și să aștepte remedierea situației apărute.

CFR Călători a demarat o cercetare internă pentru a se stabili modul în care au fost informați călătorii din tren și dacă se vor constata deficiențe, personalul vinovat va fi sancționat conform prevederilor legale.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.