5 februarie 2020

 

Ca urmare a avertizărilor de cod roşu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi în baza restricţiilor de circulaţie date de Comandamentul Central Operaţional de Iarnă, coordonat de CFR Infrastructură, în intervalul orar 22.00 (05.02.2020) – 08.00 (06.02.2020) vor fi anulate următoarele trenuri regio:

 • în 5 februarie 2020

8655       Constanţa – Tulcea Oraş

8397       Constanţa – Mangalia

 • joi, 6 februarie 2020

8652       Tulcea Oraş – Medgidia

8380       Mangalia – Constanţa

8381       Constanţa – Mangalia

8384       Mangalia – Constanţa

8385       Constanţa – Mangalia

8388       Mangalia – Constanţa

8343       Călăraşi Sud – Ciulniţa – Constanţa va fi limitat pe ruta Călăraşi Sud – Ciulniţa

8012       Feteşti – Bucureşti Obor

8031       Feteşti – Constanţa

8001       Bucureşti Nord – Constanţa

8002       Constanţa – Bucureşti Nord

8581       Slobozia Veche – Ciulniţa

8580       Ciulniţa – Slobozia Veche

8653       Medgidia – Tulcea Oraş

8654       Tulcea Oraş – Constanţa

În funcție de evoluția condiţiilor meteo, pot să apară modificări în programul de circulație a altor trenuri de pasageri.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat următoarele măsuri:

 • asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulația în condiții de iarnă;
 • asigurarea locomotivelor diesel pentru deservirea plugurilor de zăpadă, în caz de necesitate;
 • asigurarea locomotivelor diesel pentru intervenţie în caz de avarii la linia de contact;
 • asigurarea căldurii  în tren şi funcţionarea fără deficienţe a mijloacelor de tracţiune pe toată perioada staţionării în staţii, în linie curentă şi pe întreaga rută de circulaţie;
 • suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc) în zonele afectate.

La această oră nu sunt trenuri anulate sau blocate, circulația se desfășoară în condiții de siguranță.

Informații Trenul meu

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau:

 • 0219521 – INFO CFR (plecări /sosiri stația Bucureşti Nord).
 • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • 319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
 • în aplicația TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • verificați tabelele de sosire/plecare a trenurilor, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB.

RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic interne/Renunțarea la călătorie.

CFR Călători îşi asigură pasagerii că prioritatea majoră în acest context este aceea de a-i duce la destinaţie în condiții de siguranţă.

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.