10 martie 2023

Deciziile CFR Călători converg către oferirea unor condiții cât mai bune de călătorie, siguranță și securitate, pasagerilor săi. În acest context, în perioada martie – mai 2023, CFR Călători împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pregătește peste 1500 de angajați de la cele 8 sucursale regionale de transport feroviar de călători în acordarea primului ajutor de bază.

Activitatea de instruire a personalului de tren CFR Călători se va realiza în locațiile proprii, de către personalul de specialitate din cadrul inspectoratelor teritoriale pentru situații de urgență. Principalul obiectiv al sesiunilor de instruire este acela de a deprinde personalul propriu al CFR Călători în relație directă cu pasagerii, cu aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente medicale speciale.

CFR Călători mulțumește și pe această cale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru colaborare și implicare în pregătirea personalului feroviar. Acordarea primului ajutor este foarte importantă, poate face diferența dintre viață și moarte. De aceea, CFR Călători a luat decizia de a instrui personalul de tren care trebuie să dobândească și să își perfecționeze cunoștințele necesare pentru a putea interveni în situații de urgență, până la sosirea cadrelor medicale specializate.

Despre CFR Călători:

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.