29 octombrie 2023

Referitor la articolul de presă “Tren fără frâne, oprit în Defileul Jiului” publicat ieri în pagina cronicavj.ro
CFR Călători își cere scuze călătorilor pentru întârzierea de 164 minute la sosirea în București Nord a trenului IR 1824 din data de 28 octombrie. Pentru corecta informare precizăm că defecțiunea care a survenit accidental la locomotiva ce remorca acest tren nu a constituit niciun moment un pericol pentru siguranța călătorilor sau a materialului rulant, frânarea trenului fiind asigurată în deplină siguranță. Pentru continuarea circulației trenului în stația Strâmbuța a fost asigurată o locomotivă de ajutor din stația Târgu Jiu, trenul fiind îndrumat din stația Strâmbuța cu o întârziere de 135 de minute, având ambele locomotive în compunere, în condiții de siguranta. Întârzierea a fost cauzată atât de efectuarea operațiunilor de deplasare a locomotivei de ajutor de la stația Târgu Jiu la stația Strâmbuța și cuplarea acesteia la tren , cât și a restricțiilor de viteza.

Informații actualizate despre circulația trenurilor:
* la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
* la numerele de telefon din gări publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
* aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
* pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Cluj Napoca, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
* pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
* de la personalul nostru din staţii.