05.05.2023

Referitor la informațiile apărute în spațiul public despre faptul că în data de 04.05.2023 CFR Călători și-a abandonat călătorii în câmp, într-o localitate din județul Sau Mare, facem următoarele precizări pentru o informare corectă a opiniei publice:

În data de 04.04.2023, în stația Seini, a fost constatat un deranjament tehnic la automotorul din compunerea trenului R 4323 Satu Mare – Baia Mare. Deranjamentul tehnic a fost remediat de mecanicul automotorului, iar trenul a plecat în condiții de siguranța circulației cu 39 de minute întârziere, ajungând la destinația finală cu 33 minute întârziere.

Personalul feroviar care deservea trenul a adus la cunoștința călătorilor situația apărută, conform reglementărilor specifice de informare a pasagerilor, fără să comunice necesitatea de a părăsi trenul și fără să influențeze decizia ulterioară a celor care au coborât. După remediere trenul și-a continuat mersul cu pasagerii rămași.

CFR Călători a demarat o cercetare internă pentru a se stabili modul în care au fost informați călătorii din tren și dacă se vor constata deficiențe, personalul vinovat va fi sancționat conform prevederilor legale.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.