04  octombrie 2019

 

Referitor la știrea apărută în mass-media despre: Compania feroviară austriacă de stat – ÖBB – introduce un nou tren internațional, ce va asigura legătura zilnică între Satu Mare și Viena,  CFR Călători face următoarele precizări pentru o informare corectă a opiniei publice:

CFR Călători  în colaborare cu MAV Start (operatorul naţional feroviar de călători din Ungaria) şi OBB (operatorul naţional feroviar de călători din Austria) au stabilit introducerea în circulaţie a unui nou tren pe ruta Satu Mare – Debrecen – Püspökladány – Viena Hbf și retur începând cu planul de mers 2019 -2020.

Trenurile IR 687 şi IR 686 Satu Mare – Debrecen – Püspökladány si retur sunt ramuri la/de la trenurile IR 144 și IR 143 Cluj Napoca-Viena si retur, aceste ramuri  se atașează respectiv se detaseaza  în stația Püspökladány. Compunerea trenurilor va fi  asigurată de către MAV Start.

Tracţiunea trenurilor pe teritoriile celor 3 state – România, Ungaria şi Austria este asigurată de operatorul naţional al fiecărui stat.

Menţionăm că trenurile IR 687 şi IR 686 vor circula zilnic, după următoarele orare:

  • Satu Mare (09:27) – Viena (17:21);
  • Viena (10:42) – Satu Mare (20:42).

Pentru călătoria în relația Satu Mare – Viena,  recomandăm oferta City Star Austria, care costă aproximativ 31 Euro, la clasa a 2-a, pentru un călător adult. Numărul locurilor disponibile pentru această ofertă este limitat. În cazul în care nu este disponibilă la vânzare oferta City Star Austria pentru data călătoriei, prețul unui bilet dus în relația Satu Mare – Viena, la clasa a 2-a este de aproximativ 46 Euro.