26 iunie 2022

Referitor la informațiile apărute în spațiul public în data de 26.6.2022, potrivit cărora “CFR Călători anulează 12 trenuri profitabile și le face cadou Transferoviar Călători”, pentru o informare corectă a opiniei publice, CFR Călători face următoarele precizări:

NU CFR Călători a luat decizia anulării celor 12 trenuri in favoarea Companiei Transferoviar Călători pe ruta București Nord – Mogoșoaia – Aeroport Henri Coandă și retur începând cu data de 16 iulie 2022.
Măsura a fost impusă prin decizia Consiliului Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar din cadrul Consiliului Concurenṭei, managerului infrastructurii feroviare – CNCF CFR SA. Ca atare CNCF CFR SA a fost obligată să pună în aplicare măsura de anulare a acestor trenuri.

Managerul infrastructurii feroviare a refăcut oferta de trase și a redus volumul de trenuri operate de către CFR Călători prin redistribuirea acestora operatorului privat de transport feroviar de călători -Transferoviar Călători (TFC), în urma plângerii TFC la Consiliul Concurenṭei.

Astfel, din data de 16 iulie 2022, pe ruta București Nord – Mogoșoaia – Aeroport Henri Coandă și retur vor rămâne tot 72 de curse, modificarea constând doar în faptul că CFR Călători va opera cu 24 perechi de trenuri, față de 30 (cât are în prezent), iar TFC va opera cu 12 perechi, față de 6 (cât are în prezent).

În continuare vor circula tot 72 de trenuri, însă 6 perechi de trenuri ale CFR Călători vor fi înlocuite pe intervalele orare respective cu cele ale TFC.

În contextul celor mai sus precizate, apreciem că publicarea unor informații false și nedocumentate afectează imaginea și activitatea CFR Călători. In astfel de situații, CFR Călători își rezervă dreptul de a acționa în instanță pentru prejudicii economice, de imagine și defăimare.