23 mai 2019

În perioada desfășurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, CFR Călători informează că are în circulație capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității cetățenilor, astfel:

Se va asigura circulația trenurilor special comandate, urmare solicitărilor venite de la Arhiepiscopii, Episcopii şi a Operatorului Naţional de Transport Feroviar din Ungaria – MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute:

 • Timișoara – Brașov – Miercurea Ciuc;
 • Oradea – Cluj Napoca – Miercurea Ciuc;
 • Dej Călători – Cluj Napoca – Blaj și retur;
 • Cluj Napoca – Blaj și retur.

Se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulație spre /dinspre București – 31 mai, Iași și Miercurea Ciuc – 1 iunie și Blaj – 2 iunie.

Se vor introduce în circulație trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc și Iași în data de 1 iunie și Blaj în data de 2 iunie:

 • Brașov – Miercurea Ciuc și retur;
 • Târgu Mureș – Gheorghieni – Miercurea Ciuc și retur;
 • Ghimeș – Miercurea Ciuc și retur; Adjud – Roman – Pașcani – Iași și retur;
 • Vaslui – Iași și retur; Brașov – Blaj și retur;
 • Sibiu – Blaj și retur;
 • Teiuș – Blaj și retur,

În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiții optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimațiile de călătorie vor putea fi cumpărate și online.

CFR Călători a menținut permanent legătura cu Arhiepiscopiile, Episcopiile zonale și autoritățile locale în vederea organizării traficului.

Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, biletele la trenurile suplimentare au fost puse în vânzare începând din data de 15 mai, eșalonat, iar prioritate au grupurile organizate de către Arhiepiscopii şi Episcopii sau autorități locale.

Cei interesați pot consulta programul de circulație detaliat (trenurile din graficul obișnuit de circulație, trenuri suplimentare, trenuri special comandate) și reactualizat, aferent datelor:

(anexele sunt în format jpg. și xlsx, iar linkurile se deschid cu ușurință în google chrome)

Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai – 2 iunie 2019, CFR Călători roagă pe toți pasagerii:

 • să își programeze din timp călătoria către zonele de desfășurare a manifestărilor;
 • să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători;
 • să îşi cumpere cu anticipație legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuție: online, casele de bilete din gări și agenții de voiaj, automate de vânzare bilete din gări.

RECOMANDĂM cumpărarea legitimațiilor de călătorie cu ANTICIPAȚIE și ONLINE de pe site-ul www.cfrcalatori.ro și de la automatele de vânzare bilete din stațiile de cale ferată, pentru a preîntâmpina aglomerația de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR.

Indiferent de canalul de distribuție ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, la cumpărarea cu anticipație reducerea este de peste 10%, la biletul dus-întors reducerea este de 10%. Pentru biletele cumpărate online se acordă o reducere suplimentară de 5%. Reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 sau să se adreseze personalului nostru din stații.

CFR Călători va reveni cu informări pe acest subiect.

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.