30 martie 2021

 CFR Călători a început primăvara cu oferte de transport pe magistrala 800. Continuăm cu noi trenuri Regio Expres pe relația București Nord – Fetești și retur.

Pentru a răspunde nevoilor de trafic pe ruta București Nord – Fetești și retur și pentru a oferi  totodată accesibilitate la transportul pe calea ferată unei categorii cât mai largi de călători, CFR Călători a planificat îmbunătățirea ofertei de trenuri ce deservesc și Fundulea încă de la începutul anului, iar demersurile pentru operaționalizarea circulației de noi trenuri a fost aprobată din 15 martie. Astfel, din 1 aprilie 2021 noi trenuri Regio Expres (RE) vor circula de la București Nord la Fetești și retur.

Prețul biletelor este la nivel de tren Regio, iar de aceste tarife avantajoase beneficiază călătorii din București Nord, București Băneasa, Pantelimon, Brănești h, Islaz, Fundulea, Sărulești, Lehliu, Dor Mărunt h, Ciulnița, Ogoarele hc, Recolta, Ștefan cel Mare hc, Bărăganu și Fetești.

Pe lângă funcția de tren metropolitan pe care o au pentru stațiile apropiate de București, îndeplinesc și funcția de tren Regio Expres între București Nord și Fetești și retur, deservind localitățile intermediare și completează astfel oferta CFR Călători pe magistrala 800.

Program

Noile trenuri vor circula astfel:

  • RE 8017 București Nord (plecare 09:33) – Fetești (sosire 11:37) va circula de luni până vineri, în perioadele de extrasezon: 1 – 30 aprilie 2021 și 1 octombrie – 11 decembrie 2021.
  • RE 8019 București Nord (plecare 09:33) – Fetești (sosire 11:56) va circula de luni până vineri, în perioada de sezon: 1 mai – 30 septembrie 2021.
  • RE 8018 Fetești (plecare 12:55) – București Nord (sosire 15:08) va circula de luni până vineri.

Facilități

  • Se creează astfel mai multe posibilități de deplasare spre/dinspre Fetești cu noile trenuri RE spre/dinspre București Nord.
  • Asigură mobilitatea călătorilor spre/dinspre localitățile din parcurs, trenurile având opriri în majoritatea stațiilor, inclusiv în Gara București Băneasa, unde există acces rapid la sistemul de transport urban.
  • Trenurile Regio Expres au un tarif scăzut, beneficiind de viteza și confortul trenurilor InterRegio, precum și de rezervare pentru loc.

 Tarife

Tarifele biletelor de tren sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale: reducere de 10% prin oferta dus-întors, până la 10% la cumpărarea cu anticipație, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus. De asemenea, cei care călătoresc frecvent pot opta pentru abonamente ce oferă reduceri la tariful de transport și posbilitatea de a alege varianta potrivită (nelimitat 7 zile sau 30 zile, flexi 5/10/15 zile). Detalii pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern/ Oferte.

Călătorește inteligent! CFR Călători este partenerul tău de drum!

Biletele pot fi achiziționate utilizând următoarele canale:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

 

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

 Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor  – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

2021 – Anul European al Căilor Ferate! Urcă-te în tren!