București, 9 iulie 2018 / preluare comunicat CFR S.A.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că circulaţia feroviară pe relaţia Podu Olt – Valea Mărului se desfăşoară la această oră cu transbordare auto între staţiile Câineni şi Podu Olt, după ce calea ferată a fost acoperită de nămol şi grohotiş pe o distanţă de 50 de metri.

Personalul feroviar intervine pentru degajarea zonei, prin îndepărtarea nămolului şi a grohotişului depus între firele căii. Până la această oră, calea ferată a fost curăţată pe o distanţă de circa 10 metri, personalul acţionând în continuare în zona unde liniile sunt acoperite pe o lungime de 40 metri.

Până la finalizarea operațiunilor de intervenție, Regionala C.F Craiova menţine continuitate în traficul feroviar pe intervalul afectat, prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între Câineni-Podu Olt.

CFR SA asigură călătorii că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari în zonele afectate de precipitaţiile abundente au ca principal scop menţinerea condiţiilor de siguranţă în traficului feroviar şi recomandă ca în această perioadă, când sunt anunţate fenomene meteo nefavorabile, să solicite telefonic operatorilor de transport feroviar, înainte de efectuarea călătoriei, informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar.