Actualizare 15 februarie 2022

Începând cu ora 02:30 s-a reluat circulația trenurilor pe segmentul feroviar Bocicoi – Valea Viselului în condiții normale de circulație.

============

CFR Călători informează că în cursul acestei zile, 14 februarie 2022, la trenul R4116 pe relația Sighetul Marmației – Cluj Napoca a avut loc deraierea de 2 osii a locomotivei trenului, între stațiile Bocicoi – Lunca. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate, nu sunt vagoane deraiate, iar pentru continuarea călătoriei pasagerii trenului au fost transbordați cu mijloace auto.

Cauzele care au generat deraierea vor fi stabilite de comisia de cercetare deplasată la fața locului.

Până la redeschiderea traficului feroviar, călătorii din trenurile care tranzitează zona afectată vor fi transbordaţi cu mijloace auto în staţiile de unde își vor putea continua călătoria cu celelalte trenuri aflate în circulaţie.

Restituire contravaloare bilete

Pasagerii care au bilete la trenul afectat sau care doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE –https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei.