03 martie 2022

CFR Călători s-a organizat astfel încât să poată răspunde cât mai bine situației create prin acest aflux de persoane refugiate, încă din momentul sosirii lor pe teritoriul României.

Ințelegând situația deosebită care nu comporta amânare au fost dispuse măsuri în consecință pentru preluarea la transport a acestor grupuri de persoane refugiate.

CFR Călători are convingerea că nu există nici o persoană refugiată care să nu fi avut acces în trenurile CFR Călători sau a cărui călătorie să fie întreruptă/ condiționată de documentele de transport prezentate.

Au fost făcute demersuri pentru crearea unui cadru de reglementări care să îmbunătățească modul de acces la transport și să reducă la maximum posibil aspectele care ar fi de natură să temporizeze preluarea călătorilor, dar în același timp să asigure conformitatea cerințelor Regulamentului de transport. Aceste reglementări /legiferări exced competențele CFR Călători.

Facem mențiunea că CFR Călători nu poate dispune modalitatea de tarifare cu atât mai mult pentru trenurile care nu au circulație pe teritoriul național.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei.