12.07.2020

Datorită cererii mari de transport, și în acest final de săptămână, CFR Călători a suplimentat trenurile care circula pe rutele cele mai solicitate, Astfel garniturile spre/dinspre litoral, spre/dinspre Valea Prahovei sau spre/dinspre zona Moldovei circulă cu aproximativ 300 de vagoane suplimentare și 23.000 de locuri în plus.

Este important ca pasagerii să-și facă rezervare din timp și să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în mod operativ, în limita parcului disponibil, capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători.

CFR Călători a reușit în ultimele 5 luni să repare și să modernize un număr record de vagoane, lucru care ne dă astăzi posibilitatea, în condițiile dificile create de pandemie, de a lua semnificativ mai mulți călători în trenuri. Anul trecut în aceeași perioadă a sezonului circulau doar 792 de vagoane față de 960 în prezent iar acest număr va continua să crească pe perioada sezonului.

Menționăm că în Gara de Nord București și în alte stații vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren și vor fi admiși la transport doar pasagerii care au bilet.

Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul, sunt obligate să respecte toate regulile de comportament și igienă impuse de autorități pentru prevenirea și controlul virusului SARS-CoV-2, și este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță.

La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei! Pentru protecția dumneavoastră, a celorlalți călători și a personalului nostru, vă rugam purtați corect masca, astfel încât să vă acopere gura și nasul.

Personalul nostru este instruit să informeze călătorii din tren prin instalațiile de sonorizare sau verbal referitor la obligativitatea purtării măştii de protecţie pe întreaga durată a călătoriei cu trenul și evitarea grupării călătorilor în vagon sau la o singură uşă de urcare a acestuia.

Echipele de la control trenuri care verifică modul de îndeplinire a acestor reguli a fost suplimentat. Controalele continuă și în acest sfârșit de săptămână.

Aplicarea de sancţiuni pentru cei care nu poartă masca în tren se va face cu echipajele Poliţiei Transporturi Feroviare, care au competențe pe această problemă.

Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).

Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat.

De asemenea, recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plății la ghișeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru și respectarea unei distanțe între călători la ghișeele caselor de bilete/ birouri de informații.

Vă rugăm informați-vă doar din surse oficiale! Nu dați curs informațiilor, părerilor sau opiniilor nefundamentate!

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
• numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
• în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries sau pe http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
• pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
• pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
• la personalul nostru din staţii.