02.07.2024

Astăzi, 02 iulie 2024, vremea extremă, respectiv canicula și furtunile puternice creează dificultăți în traficul feroviar ce duc la întârzieri în mersul trenurilor:
– între halta Silhoasa – stația Iași, un copac a cazut din cauza furtunii, pe firul de contact. Au fost blocate din cauza incidentului trenurile 4207 si 1830.
– între stațiile Izvorul Mureșului – Voșlăbeni s-a înregistrat lipsă de tensiune în lina de contact și au staționat trenurile 4509 și 4511  în stația Izvorul Oltului, precum și trenurile 1646 și 1645.
– între stațiile Văratec – Suceava, copacii au cazut pe firul de contact. Trenul 5572 a fost forțat să oprească. Drezina pantograf a fost îndrumată de către CNCF CFR SA pentru remedierea incidentului.

– totodată, între stațiile Văratec-Suceava ca urmare a înfundării unui podeț, apa a trecut de ciuperca șinei, iar trenurile 1763 și 1751 au staționat în stația Văratec. Au fost afectate si trenurile 5535 și  5537.

– trenul 1656 staționează în Săboani, precum și trenul 5554 în Hm Cristești ca urmare a vegetației căzute pe acoperișul locomotivelor, din cauza furtunii. Au fost îndrumate de către CNCF CFR SA drezine pantograf pentru remediere.

Codul galben de furtună afectează, din pacate, aproape toată țara, fiind iminente și alte blocaje în traficul feroviar.

Până la normalizarea traficului, trenurile întârziate pot genera întârzieri și pentru alte trenuri aflate în circulație.

Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren și comunică dispeceratului central necesități de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în stațiile de pe traseu.

CFR Călători cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură că ia toate măsurile operative pentru remedierea sițuatiilor apărute, alături de CNCF CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare.