În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) din data de 09.03.2020 pentru combaterea epidemiei de coronavirus (Covid – 19), s-au decis următoarele:

  • Cetățenii români care au plecat din Italia către România și utilizează transportul feroviar pentru a ajunge în țară vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în tren.
  • Cetățenilor străini care utilizează transportul feroviar nu li se va permite trecerea frontierei României de către organele abilitate ale statului român, dacă vin cu escală din Italia.

În situația în care aveți legitimații de călătorie cumpărate pentru această perioadă și doriți să renuntați la călătorie, vă informăm că restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința dumneavoastră la momentul cumpărării. Mai multe detalii aveți pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Informații de călătorie.

Persoanele care nu respectă deciziile CNSSU vor fi tratate de către organele competente în conformitate cu reglementările în vigoare.