16  aprilie  2022

CFR Călători informează că dispune de un sistem integrat și variat de vânzare de legitimații de călătorie, astfel: de la casele de bilete, online de pe site-ul cfrcalatori.ro, din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” și prin intermediul automatelor de vânzare din gări.

Atât prin vânzarea online a biletelor de călătorie cât și prin intermediul automatelor din gări se facilitează achiziționarea ușoară și rapidă a biletelor de tren.

În plus, pentru creșterea gradului de digitalizare, CFR Călători a implementat în anul 2021, un proiect pilot prin care a fost facilitată verificarea/validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie în tren prin intermediul dispozitivelor mobile.

Astăzi, în Gara de Nord de la cele 26 de puncte de vânzare, însemnând case de bilete și Xsell Kiosk, au fost vândute 6000 de legitimații de călătorie la casele de bilete și 1700 prin intermediul automatelor de vânzare.

Timpul mediu de așteptare la casa de bilete este de circa șapte minute, în funcție de numărul de călători solicitanți, complexitatea rutelor și numărul de trenuri succesive alese de către pasageri.

Din cele 6000 de legitimații de călătorie  emise la casele de bilete, doar circa 6% au reprezentat biletele achiziționate de către pensionari.

CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziție și să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale: