15 iulie 2022

Referitor la informațiile apărute în spațiul public în data de 15.07.2022, potrivit cărora urmează să se desființeze sute de posturi, CFR Călători face următoarele precizări:

În Bugetul de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2022 este prevăzut un număr mediu de 12.000 de salariați  și  cheltuieli cu personalul aferente acestui număr. Până la sfârșitul acestui an este prevăzut un număr de 12.014 salariați, număr care nu poate fi depășit.

Prin Bugetul de Venituri și Cheltuieli al societății nu se stabilesc cheltuielile de natură salarială corespunzătoare numărului de posturi, ci numărului de salariați.

Pentru corelarea numărului de posturi existente în prezent în cadrul societății cu  numărul de salariați prevăzut în Bugetul de Venituri și Cheltuieli al societății pentru anul 2022, este necesară reducerea unui număr de posturi vacante. Fără a implica disponibilizări de personal sau reducerea cheltuielilor cu personalul prevăzute în Bugetul de Venituri și Cheltuieli al societății pentru acest an.

CFR Călători recrutează personal în activitatea de reparații/ exploatare pentru asigurarea volumului prestației, lucru care a fost solicitat Sucursalelor Regionale de Transport Feroviar de Călători.

Menționăm că reducerea posturilor vacante nu afectează recrutarea de personal necesar pentru asigurarea în condiții optime a activității societății.