CFR Călători pune la dispoziție un nou canal de vânzare prin SMS disponibil la trenurile spre/dinspre Aeroportul Henri Coandă

1 decembrie 2023

Începând de azi, 1 decembrie 2023, pentru călătoria cu trenurile CFR Călători pe relații de pe ruta București Nord –  Aeroport Henri Coandă, vor putea fi achiziționate legitimații de călătorie electronice, prin transmiterea unui SMS la numărul 7458. Acest tip de legitimație de călătorie are o valabilitate de 30 de minute.

Pentru achiziționarea unei călătorii se va transmite prin SMS la numărul 7458 litera:

B – pentru un bilet spre stația București Nord

O – pentru un bilet spre stația Aeroport Henri Coandă

Prin transmiterea unui SMS se pot achiziționa legitimații pentru o singură persoanã, adult (bilet întreg). În urma transmiterii SMS-ului, călătorul va primi un mesaj SMS cu un link, prin care va putea accesa codul QR de verificare.

Tariful unui bilet, în orice direcție, este de 1.1 euro + TVA.

Trenurile CFR Călători vor purta nume simbolice de 1 decembrie, Ziua Națională a României

29 noiembrie 2023

Vineri, 1 decembrie 2023, România sărbătorește 105 de ani de la Marea Unire a tuturor provinciilor istorice sub conducerea regelui Ferdinand I.

Pentru a marca evenimentul, patru trenuri ale CFR Călători care vor fi remorcate cu locomotive tricolore, vor purta în mod special numele unor personalități ale vremii. Aceste trenuri străbat țara și asigură legătura regiunilor istorice Banat, Crișana, Maramureș, Ardeal, Bucovina, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea cu Alba Iulia.

Trenurile care vor purta simbolic, pentru o zi, un nume special pentru Ziua Marii Unirii sunt:

 • În data de 30 noiembrie/1 decembrie trenurile:
 • IR 1835 – București Nord – Craiova – Simeria – Alba Iulia – Cluj Napoca se va numi simbolic trenul „Regele Ferdinand I Întregitorul”;
 • IR 1763 – Iași – Suceava/Botoșani – Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria – Arad – Timișoara Nord se va numi simbolic trenul „Samoilă Mârza”;
 • În data de 1 decembrie trenurile:
 • IR 1836 – Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria – Craiova – București Nord se va numi simbolic trenul „Iuliu Maniu”;
 • IC 522 – Arad – Alba Iulia – Teiuș – Brașov – București Nord se va numi simbolic trenul „Vasile Goldiș”;

În acest context, pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, CFR Călători roagă pasagerii să achiziționeze bilete de tren din timp și să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație.

Indiferent de canalul ales pentru cumpărarea biletelor de tren, CFR Călători oferă reduceri importante care sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern – Oferte și respectiv Facilități.

Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Informații actualizate despre circulația trenurilor:

 • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul nostru din staţii.

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

Circulația trenurilor CFR Călători ca urmare deraiere tren marfă

28 noiembrie 2023

Astăzi, 28 noiembrie 2023, ciculația trenurilor CFR Călători între stațiile Voșlăbeni-Izvorul Oltului este întreruptă temporar din cauza deraierii locomotivei unui tren de marfă.

Circulația în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, care estimează reluarea circulației în jurul orei 21:00 și asigură transporul pasagerilor cu mijloace auto la/de la toate trenurile, între stațiile Voșlăbeni – Izvoru Oltului.

Mai multe detalii pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Informații actualizate despre circulația trenurilor:

 • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul nostru din staţii.

Circulația feroviară pe relația Sinaia – Bușteni oprită temporar

26 noiembrie 2023, ora 13.10 / informare preluată de la managerul infrastructurii feroviare  – CNCF CFR SA

Circulația feroviară pe relația Sinaia – Bușteni oprită temporar, din cauza unui accident rutier înregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 129+890.

Trenul IR 11031, care circula pe firul I surprinde un auto, care, din primele informații, s-a înscris în traversare fară să se asigure, fiind lovit de tren și proiectat pe celălat fir (firul II), de unde venea trenul R 3002.

Din informațiile transmise de personalul prezent la locul accidentului rutier, IR 11031 își poate continua traseul după acordul Poliției, însă trenul R 3002, care are avarii la vagonul nr. 2, în urma impactului, va fi retras în stația Bușteni, iar călătorii vor fi preluați, la ora 14.00, de trenul R 3026.

Purtător de cuvânt CFR SA
Oana Brânzan

Actualizare 26 noiembrie – circulația trenurilor în contextul avertizărilor meteo de vreme nefavorabilă

Actualizare 26 noiembrie 2023, ora 12:30

Pe raza Sucursalei CF Galați traficul feroviar se desfășoară în continuare cu dificultate fiind îngreunat de evoluția condițiilor meteo și condițiile tehnice de circulație.

Între stațiile Galați – Filești circulația este întreruptă din cauza firului de contact rupt și a copacilor căzuți în gabarit. Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la remedierea deranjamentelor produse și eliberarea gabaritului.

Având în vedere întreruperea circulației și trenurile care deja staționează în parcurs, la acest moment sunt anulate IR 1572, IR 1575 și IR 1574 Galați – București Nord și retur. Se aștepată redeschiderea circulației. În zonele afectate de vremea severă și deranjamentele apărute la infrastructura feroviară circulația se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA și pot apărea în continuare modificări în circulația trenurilor.

Detalii despre aspecte referitoare la intervențiile ce au loc ca urmare a întreruperii circulației (cauze, timp de remediere și reluarea acesteia) pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate demersurile necesare pentru asigurarea transportului în siguranță.

==========

Actualizare 26 noiembrie 2023, ora 10:25 

Având în vedere condițiile meteo de vreme severă și starea tehnică a infrastructurii de pe raza Sucursalei CF Galați, circulația trenurilor se realizează în cursul acestei zile în funcție de asigurarea gabaritului, îndepărtarea firului de contact căzut în gabarit și posibilitatea introducerii tracțiunii diesel.

De asemenea, pentru zonele afectate și care permit tracțiunea diesel, CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA  locomotive diesel, în limita parcului tehnic disponibil, pentru remorcarea trenurilor.

Mai multe tenuri înregistrează întârzieri și, în funcție de evoluția fenomenelor meteo și a condițiilor de circulație, pot interveni restricționări temporare ale circulației trenurilor pe anumite intervale de stații, traficul de  pasageri fiind preluat de celelalte garnituri din graficele de circulație.

Circulația în zonele afectate de condițiile meteo de iarnă se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre întârzieri şi modificările survenite în circulaţia trenurilor:

 • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • la numerele de telefon din gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul nostru din staţii.

=============

26 noiembrie 2023, Sucursala Galați

Circulația feroviară este îngreunată și pe raza Sucursalei feroviare Galați.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile și starea tehnică a firului de contact au fost avariate  pantografele de la trenurile IR 1732, IR 1570, R 7360.  Echipele de intervenție feroviară CFR SA intervin pentru remedierea deranjamentelor și reluarea traficului în condiții de siguranță.

Urmare stării tehnice a firului de contact, managerul infrastucturii a interzis circulația trenurilor cu tracțiune electrică în unele zone de pe raza Sucursalei.

CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

 • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • la numerele de telefon din gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul nostru din staţii.

==========

26 noiembrie 2023, Sucursala Constanța

Ca urmare a condițiilor meteorologie de vreme severă care se înregistrează în mai multe județe din partea de sud-est a țării, în această dimineață, 26 noiembrie 2023, circulația feroviară pe magistrala 800 București – Constanța și secțiile secundare este îngreunată.

Se înregistrează cazuri de fir contact rupt și căzut în gabarit și se intervine operativ pentru remediere și eliberare linie, astfel că mai multe trenuri staționează, generându-se întârzieri. De asemenea pe aceaste sectoare de circulație circulația se desfășoară cu tracțiune diesel, pentru asigurarea continuității traficului în condiții de siguranță.

În funcție de evoluția fenomenelor meteo și a condițiilor de circulație pot interveni restricționări temporare a circulației trenurilor pe anumite intervale de stații, iar traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulație.

Pasagerii care au bilete la trenurile restricționate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:
– la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
– la numerele de telefon din gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
– în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
– pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
– la personalul nostru din staţii.

==========

Actualizare informare 25 noiembrie 2023, ora 19:15

În contextul avertizărilor meteorologice și a restricțiilor de circulație aplicate de către CFR SA la nivelul Sucursalei feroviare Constanța, este suspendată circulația următoarelor trenuri în data de 26.11.2023:

-IR 1580, IR 1882, IR1586, IR1682 în relația Constanța-București Nord
-IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relația București Nord -Constanța
-R 8004/8007 în relația Fetești-București Obor și retur
-R 8122 Slobozia Veche – Bucuresti Nord se anulează pe distanța Slobozia Veche – Urziceni
-R 8153 Urziceni – Slobozia Veche
-R 8154 Slobozia Veche – Urziceni
-R 8201 / 8205 Buzău – Fetești – Constanța
-R 8208 / 8204 Constanța – Fetești – Buzău
-R 8206 / 8202 Constanța – Fetesti – Buzău
-R 8203 / 8207 Buzău – Fetești – Constanța

Măsura are drept scop adaptarea circulației trenurilor la noile condiții, în fapt circulația garniturilor cu remorcare diesel. Traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulație.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:
– la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
– la numerele de telefon din gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
– în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
– pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
– la personalul nostru din staţii.

======

25 noiembrie 2023

Pe fondul condițiilor meteorologice nefavorablie care afectează mai multe zone din țară și ținând cont de avertizările meteo pentru această perioadă (vânt puternic, precipitații/ninsori abundente, viscol, vizibilitate scăzută etc.), începând din această seară – 25 noiembrie, ora 19:00, administratorul infrastructurii feroviare – CNCF CFR SA introduce mai multe restricții în circulația trenurilor de călători pentru derularea traficului feroviar în condiții de siguranță.

Aceste restricții se aplică în special pentru trenurile cu îndrumare din/ sosire în stația Constanța și stații cale ferată de pe magistrala 800 București – Constanța unde se interzice circulația cu tracțiune electrică și automotoare, ceea ce va genera întârzieri pe această secție precum și decalări de orare la trenurile de legătură.

Pentru asigurarea continuității circulației trenurilor în condiții de siguranță, CFR Călători pune operativ la dispoziția CFR SA tracțiune diesel pentru remorcarea garniturilor pe ruta București – Constanța și retur. De asemenea, CFR Călători este pregătită să intervină, în funcție de evoluția stării vremii și a condițiilor de circuație, cu mai multe unități diesel, în limita parcului tehnic disponibil. Având în vedere faptul că starea vremii este în evoluție, sunt posibile și modificari în programul trenurilor ca urmare a circulației dificile din zonele afectate sau în zonele unde se lucrează pentru restabilirea circulației în condiții normale și de siguranță.

Circulația în zonele afectate de condițiile meteo de iarnă se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:
– la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
– la numerele de telefon din gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
– în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
– pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
– la personalul nostru din staţii.

Pasagerii care au bilete şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea  călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Perturbare circulație trenuri pe segmentul feroviar Petroșani – Crivadia  

24 noiembrie 2023

Astăzi, 24 noiembrie 2023, din jurul orei 15:20, circulația feroviară este temporar întreruptă pe segmentul Petroșani – Crivadia ca urmare a producerii unui deranjament la infrastructura feroviară cauzat de un autovehicul.

 În prezent, sunt afectate următoarele trenuri CFR Călători:

 • R 2709 Petroșani – Simeria
 • IR 1823 București Nord – Deva

Din această cauză ar putea fi afectată și circulația altor trenuri CFR Călători, înregistrându-se întârzieri.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Circulația în zona afectată, se desfășoară, în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Detalii despre aspecte referitoare la intervențiile ce au loc ca urmare a întreruperii circulației (timp de remediere și reluarea acesteia) pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

Informații despre circulația trenurilor:

 • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
 • la numerele de telefon din gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
 • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
 • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
 • la personalul nostru din staţii.