Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară

24 martie 2023

CFR Călători informează că începând cu data de 26 martie 2023, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03:00 devenind ora 04:00.

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Trenurile operate de CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 25/26 martie a.c. la ora 03:00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulație după ora 03:00, care devine ora 04:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 26 martie 2023, între staţiile de frontieră cu țările vecine, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

 

Modificări temporare în circulația trenurilor

24  martie 2023

Pentru efectuarea de către CNCF CFR SA a lucrărilor la infrastructura din stația Bănița, în data de 29.03.2023, la trenul IR 1823 București Nord – Petroșani – Simeria – Deva se va asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto pe distanța Petroșani – Simeria – Deva. Totodată, pe distanța Petroșani – Simeria va circula suplimentar trenul IR 12823 Petroșani (plecare 21:35) – Simeria (sosire 23:31).

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Circulația trenurilor urmare deraiere tren marfă

17 martie 2023

Astăzi, 17 martie 2023, CFR Călători informează că ciculația trenurilor între stațiile Cața și Beia poate fi afectată din cauza deraierii unui tren de marfă, circulația trenurilor realizându-se pe un singur fir.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe respectivul fir, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește pentru înţelegere.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
• numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
• în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
• pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
• pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
• la personalul nostru din staţii.

Modificări temporare în circulația trenurilor

15 martie 2023

La solicitarea CFR SA –  managerul căii ferate, de realizare a unor lucrări la infrastructura feroviară între stațiile Sihlea și Gugeşti, în data de 21 martie 2023, vor interveni modificări în circulația trenurilor, astfel :

  • În locul trenurilor IR 1661 Bucureşti Nord – Iaşi şi IR 1655 Bucureşti Nord – Suceava, va circula pe rută deviată trenul IR 12661 în relaţia Bucureşti Nord (pl. ora 06.25) – Buzău – Barboşi – Tecuci – Vaslui – Iaşi (sos.ora 14.15). Trenul IR 12661 va avea grupă directă de la Tecuci la Suceava – IR 12665 Tecuci (pl. ora 42) – Mărăşeşti – Bacău – Suceava (sos. ora 14.53).
  • În locul trenurilor IC 552 şi IC 561 va circula pe rută deviată trenul IR 12062 în relaţia Suceava (pl.ora 05.45) – Bacău – Mărăşeşti –Tecuci (sos. ora 08.58). Trenul IR 12062 este ramură pentru trenul IR 12660.
  • În locul trenului IR 1660 va circula pe rută deviată trenul IR 12660 în relaţia Iaşi (pl. ora 06.18) – Vaslui – Tecuci – Barboşi – Buzău – Bucureşti Nord( sos. ora 14.04).
  • Trenul IR 1751 București Nord – Suceava va circula conform graficului din mersul trenurilor în relaţia București Nord –Râmnicu Sărat şi va fi anulat în relaţia Râmnicu Sărat- Suceava. În locul trenului IR 1751 va circula suplimentar trenul IR 12751 în relaţia Focşani (pl.ora 50 ) – Suceava (sos.ora 16.59). Pe distanţa Râmnicu Sărat – Focşani se va asigura transbordarea călătorilor cu mijloace auto.
  • Trenul IR 1752 Suceava – Bucureşti Nord va circula conform graficului din mersul trenurilor în relaţia Suceava – Focşani şi va fi anulat în relaţia Focşani – Bucureşti Nord. În locul trenului IR 1752 va circula suplimentar trenul IR 12752 în relaţia Râmnicu Sărat (pl.ora 30)– Bucureşti Nord (sos.ora  15.41). Pe distanţa  Focşani – Râmnicu Sărat se va asigura transbordarea călătorilor cu mijloace auto.
  • În locul trenului IR 1663 va circula pe rută deviată trenul IR 12663 în relaţia Bucureşti Nord (pl.ora 00) – Buzău – Barboşi – Tecuci – Vaslui – Iaşi (sos.ora 19.35).
  • Trenul IR 1753 București Nord – Suceava Nord va circula conform graficului din mersul trenurilor în relaţia Bucureşti Nord – Râmnicu Sărat şi va fi anulat în relaţia Râmnicu Sărat – Suceava. În locul trenului IR 1753 va circula suplimentar trenul IR 12753 în relaţia Focşani (pl.ora 08) – Suceava (sos.ora 20.24). Pe distanţa Râmnicu Sărat – Focşani se va asigura transbordarea călătorilor cu mijloace auto.
  • Trenul IR 1754 Suceava Nord –București Nord va circula conform graficului din mersul trenurilor în relaţia Suceava – Focşani şi va fi anulat în relaţia Focşani – Bucureşti Nord. În locul trenului IR 1754 va circula suplimentar trenul IR 12754 în relaţia Râmnicu Sărat (pl.ora 00) – Bucureşti Nord (sos.ora 19.13). Pe distanţa Focşani – Râmnicu Sărat se va asigura transbordarea călătorilor cu mijloace auto. 

De asemenea, vor interveni modificări și în circulația unor trenuri regio care vor fi anunțate la nivel local, în stațiile de cale ferată.

Pasagerii care au bilete la aceste trenuri și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

 

 

 

Trenuri de călători întârziate din cauza defectării unui tren privat de marfă

Preluare informare CNCF CFR SA

4 Trenuri de călători întârziate din cauza defectării unui tren privat de marfă

București, 15 martie 2023

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că 4 trenuri de călători – IR 1824, IR 1823, R 9392 și IR 11611 – au staționat temporar în gările Jianca și Caracal, din cauza defectării unui tren privat de marfă, între stațiile Caracal și Grăzăvești, pe firul II, firul I fiind închis pentru lucrări programate. După retragerea din linie curentă a trenului de marfă defect, circulația feroviară a fost reluată pe firul II, cele 4 trenuri de călători urmând să ajungă la stațiile de destinație cu întârzieri cuprinse între 30 și 70 de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova, din cauza defecțiunii la trenul privat de marfă, și îi asigurăm că personalul feroviar a luat toate măsurile instrucționale necesare pentru reluarea circulației feroviare în cel mai scurt timp.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

remediere deranjament tehnic în utilizarea aplicației de cumpărare online

actualizare 13.03.2023  – ora 12:00

Aplicația de cumpărare online, plata cu cardul bancar în tren și pagina web sunt funcționale, disfuncționalitățile apărute fiind remediate. Mulțumim pentru înțelegere.

13 martie 2023

CFR Călători informează că din motive tehnice, aplicația de cumpărare online, precum și plata cu card bancar în tren nu sunt funcționale în acest moment. Totodată și funcționarea paginii www.cfrcalatori.ro a fost întreruptă temporar.

Departamentul de specialitate al SC Informatică Feroviară SA lucrează la remedierea problemelor tehnice apărute.

Această disfuncţionalitate temporară nu afectează emiterea eletrocnică a biletelor la casele de bilete din stațiile CFR.

Vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru remedierea situației.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere.